Galaxy S10+

Semmi meglepő: rajtunk keres a Samsung

2019.03.05

Csodálkozásra nincs ok, a Samsung nem szeretetszolgálat, a rajongókon bizony súlyos pénzeket keresnek profitorientált cégként. Na de pontosan mennyit is?

 

A prémium kategóriás okostelefonoknál a gyártók magasabb haszonkulccsal tudnak dolgozni, mint a megfizethetőbb árú modellek esetében. A Galaxy S10 sorozat igazán jól jön a cégnek, az S10+ esetében legalábbis a várható anyagköltségek számítása után is több, mint 50 százalékos hasznot húz a cég. A Samsung Galaxy S10+ anyagköltséget tekintve 420 dollárba kerül a gyártónak, legalábbis ennyit számolt ki a TechInsights a 8 gigabájt RAM-mal és 128 gigabájt tárhellyel ellátott modell esetében, ez a 999 dolláros kiskereskedelmi ár 42 százaléka. A legdrágább egyértelműen az Infinity-O kijelző a maga 86.5 dolláros árával, ezt követi a processzor és a modem együtt 70.5 dollárral, majd a tripla kamerarendszer 56.5 dollárral.

Ez a költség persze nem azt jelenti, hogy a maradék a Samsung teljes nyeresége, elvégre ebből méretes összeg jön még le kutatásra és fejlesztésre is, a gyártó évente milliárdokat öl ezekbe a fejlesztésekbe, valamint szintén nem vették bele a számításba a segédanyagok, összeszerelés, szállítás, marketingköltségeket.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Egyre terjednek az okosórák! Ön már használ?


Igen
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei