Samsung Galaxy Note 7

Samsung: hivatalosan is tilos Note 7-et értékesíteni

2016.10.11

A nagyobbik dél-korei gyártónál úgy döntöttek, a balesetek egyre növekvő száma miatt teljesen leállítják a Samsung Galaxy Note 7 modell értékesítését és a cseréket is.

Sejthető volt, hogy a cég meglépi ezt, egyszerűen muszáj volt, hiszen napok óta másról sem lehetett olvasni az interneten, minthogy a csereprogramban kapott új, elvileg javított akkumulátorral rendelkező modellek is ugyanis kigyulladnak mint a korai széria. Tegnap az Egyesült Államokban mind a négy nagy szolgáltató és a Best Buy is beszedte a polcokról a Note 7-eseket és a csereprogramot is befagyasztották, ugyanígy tettek a brit szolgáltatók. Ezek után érkezett este a hivatalos Samsung bejelentés, miszerint a vásárlók biztonsága érdekében minden olyan kiskereskedelmi partnert felkérnek, ahol értékesítenek a hibás Samsung Galaxy Note 7-esekből, hogy azonnali hatállyal állítsák le.

Jelenleg a gyártó gőzerővel dolgozik a hatóságokkal karöltve azon, hogy megoldják a példátlan szituációt világszerte. Akik már megkapták a csere Note 7-et, azoktól pedig nyomatékosan azt kéri a Samsung, hogy ne használják a készüléket. Praktikusan ez annyit jelent, hogy érdemes befáradni oda, ahol vásárolták vagy cserélték és másik készüléket kell választani.

http://www.telefonguru.hu/images/content/57fb68f9c36188955e8b4603.jpg

Venkat Viswanathan, a Carnegia Mellon egyetem adjunktusa szerint a problémát az akkumulátor feszültsége vagy pedig a cellák gyenge minősége okozta. S.R. Kwon, a szöuli Dongbu Securities egyik elemzője elárulta, az, hogy a Samsung Galaxy Note 7-eket érinti a hiba, még mindig lényegesen szerencsésebb, mintha a Samsung Galaxy S7 családot érintené, ugyanis ez utóbbiból háromszor többet értékesítettek. Érdekes, hogy a Samsung Galaxy S7 edge esetében is beszámoltak többször robbanásról.

Itt egy videón látható, hogyan gyulladt ki egy Note 7 Koreában egy gyorsétteremben.A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Ön használ digitális asszisztenst?


Igen, Google Asszisztens-t
Igen, Cortana-t
Igen, Siri-t
Igen, Bixby-t
Igen, Blackberry Assitant-et
Igen, Hound-ot
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei