Qualcomm Snapdragon 835

Qualcomm Snapdragon 835: még gyorsabb töltéssel

2016.11.18

A Qualcomm tegnap este lerántotta a leplet legújabb processzoráról, a Snapdragon 835-ről, amely a Samsunggal együtt készült, 10 nanométeres technológiával, kisebb méretben.

Ahogy az köztudott, az androidos mobilgyártók, hogyha felsőkategóriás készüléket terveznek kiadni, szinte kivétel nélkül a Qualcomm egyik termékét választják. 2017-ben a legtöbb ilyen kategóriájú modellbe a Snapdragon 835 kerül majd, amely – akárcsak a Snapdragon 820 – a Samsunggal együtt készült. A Samsung októberben jelentette be, hogy az iparágban elsőként megkezdi a 10 nanométeres FinFET technológia tömeggyártását. A korábbi, 14 nanométeres FinFET technológiával összehasonlítva a Samsung 10 nanométeres technológiájával akár 30 százalékos növekedés érhető el a helykihasználási hatékonyság területén, 27 százalékkal nagyobb teljesítmény, vagy akár 40 százalékkal alacsonyabb energiafelhasználás mellett.

http://www.telefonguru.hu/images/content/Snapdragon-830-header.jpg

A 10 nm FinFET technológia alkalmazásával a Snapdragon 835 processzorhoz kisebb méretű chip is elegendő lesz, így a hardvergyártók több hasznosítható hellyel gazdálkodhatnak új termékeik esetében, ami lehetővé teszi nagyobb akkumulátorok elhelyezését vagy vékonyabb termékek előállítását. A feldolgozási fejlesztések és a fejlettebb kialakítású chipek várhatóan jelentős javulást eredményeznek az akkumulátorok élettartamában.

http://www.telefonguru.hu/images/content/QuickCharge-4.0-facts.jpg

Ezzel együtt az új processzor támogatja a Qualcomm Quick Charge 4.0 gyorstöltési technológiát, mely húsz százalékkal gyorsabb mint az előd QC 3.0 és kompatibilis a C típusú USB porttal felszerelt telefonokkal.

http://www.telefonguru.hu/images/content/QuickCharge-4.0-facts (1).jpg

http://www.telefonguru.hu/images/content/QuickCharge-4.0-facts (2).jpgA cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

SZAVAZÁS

Idén nyáron megszűntek a roamingdíjak az EU-n belül. Ön már kipróbálta?


igen, és probléma nélkül működött
igen, de voltak technikai problémáim
NemKorábbi szavazások eredményei