Nokia 4.2

Pénztárcabarát Nokia dömping

2019.02.25

Nemcsak öt kamerás, de számos igen olcsó telefont is hozott a Nokia a Mobile World Congressre.

A Nokia 4.2 a legnagyobb és egyben legerősebb tudású a négyesből. A burkolata üveg, az előlapon 5.71 colos, 720p felbontású kijelző található vízcsepp notch-csal és 8 megapixeles szelfi kamerával. Olcsósága ellenére a Nokia 4.2 hátlapján két szenzor is található, ebből egy a mélységérzékelésért felel, a fő optika 13 megapixeles, f/2.2 fényértékkel bír.

A HMD szorosan együttműködik a Google-lal a Nokia mobilok kapcsán, a partnerség új szintre lépett egy dedikált gombbal, amely a Nokia 4.2 esetében a Google Asszisztenst indítja. A gomb három funkciós, egy- vagy két nyomásra, illetve hosszú nyomásra is a digitális asszisztens indul, egyelőre nincs szó programozhatóságról. Érdekes funkció a bekapcsoló gombba épített értesítő LED, így ugyan nem az előlapon, de asztalra téve is bárhonnan látható a színes fény elmulasztott eseményről.

A Nokia 4.2-ben a Snapdragon 439 chipset dolgozik, ez az alsó kategória csúcsa, a 2 gigabájt RAM és 16 gigabájt tárhely kombinációval együtt nem egy túl ütős összeállítás, ám az Android One-nak köszönhetően várhatóan gördülékeny lesz így is. A többre vágyóknak elérhető lesz 3/32 gigabájttal a készülék, szerencsére a bővíthetőséget nem hagyta ki a cég.

Több, a Nokia 4.2-ben megtalálható funkció AI támogatású, ilyen az arcalapú feloldás, vagy a Google Asszisztens funkciók, amelyekkel az alkalmazások – úgy mint a kamera app és a bothie készítés funkció - gyorsabban megnyithatók lesznek. Az Asszisztens képernyőfeloldás nélküli használatát is engedélyezhetik a felhasználók, ezáltal még gyorsabban elérhetőek lesznek olyan alapvető feladatok, mint az ébresztő beállítása, naptárbejegyzések beírása, a zenelejátszás vagy kérdések feltétele.

A Nokia 4.2, 2 színkombinációban Fekete vagy Rózsaszín Homok színekben érkezik, és áprilistól elérhető, átlagosan 69.990 forintos fogyasztói áron.

 

A Nokia 3.2 hatalmas kijelzője és méretes akkumulátora miatt lesz keresett modell. A számozásból is látható, hogy a 4.2 alatt helyezkedik el tudásban, nem prémium készülék, a hátlap műanyag lett az üveg burkolat helyett, azonban a kijelző nőtt, 6.26 col képátlóval, vízcsepp alakú szenzorszigettel és 720p felbontással ellátott. Az értesítésekről nem marad le senki a LED-et rejtő bekapcsoló gombnak köszönhetően. A Nokia 3.2 is dedikált Google Asszisztens gombot kapott, ez a középkategória jellemzője. A burkolat alatt a Snapdragon 429 chipset dolgozik 2/16 vagy 3/32 gigabájt összeállításban, microSD bővíthetőséggel.

Amiben nagyot dob a Nokia 3.2, az az akkumulátor, ugyanis ehhez a szolid tudáshoz igencsak impozáns, 4000 mAh kapacitású telepet pakoltak a mérnökök. Annak érdekében, hogy az akkumulátor teljesítménye a lehető legjobban ki legyen használva, az Android 9 Pie adaptív funkciója az AI felhasználásával kezeli a háttérben futó szolgáltatásokat, így a telefon idővel megtanulja, hogy miképpen használjuk a mobilra telepített egyes alkalmazásokat és késlelteti az ezek által kiadott értesítéseket.

Ez a készülék biztosítja a hosszabb, akár kétnapos akkumulátor-üzemidőt. Szoftveresen szintén Android 9 Pie rendszer várható One-nal együtt, tehát két évig minden frissítést megkap a telefon.

A Nokia 3.2 készülék fekete és acél színekben érkezik és 2019. május elejétől lesz elérhető átlagosan 49 990 forintos ajánlott fogyasztói áron.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Egyre terjednek az okosórák! Ön már használ?


Igen
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei