Mate 30

Para a Google appok telepítése

2019.10.02

A Huawei Mate 30 széria gyárilag Google szolgáltatások és alkalmazások nélkül érkezik és sajnos nem lesz olyan egyszerű ezeket pótolni.

A Huawei Mate 30 Pro elképesztően nagyszerű telefon, ám Google appok nélkül finoman szólva is félkarú óriás. Nem hivatalosan már az első pillanattól elérhető volt a megoldás a Google-osításra, azonban a kiskaput bezárták. A kínai LZPlay.net oldalról lehetett eddig letölteni a Google Play Áruházat a Mate 30 Prora, az oldal jelenleg offline.

A bezárás oka nagy eséllyel pont a neki csapott hírverés, legalábbis John Wu, a Magisk fejlesztője nem tud másra gondolni. Wu elárulta, az LZPlay egy nem dokumentált API-t kihasználva fért hozzá a rendszerhez, erre szükség volt, hiszen minden Google app rendszerszintű kell, hogy legyen.

A teljesen kínai dokumentáció szerint minden 3rd party fejlesztőnek alá kell írnia a megállapodásokat a Huawei-jel, hogy hozzáférhessenek az SDK-hoz. A fejlesztőknek minden egyes projektre vonatkozóan új kérelmet kell benyújtani az engedélyek listájával együtt, ezen kívül a Huawei-hez további vizsgálat céljából fel kell tölteni az APK bináris fájlt is, ezt írja alá a Huawei egy speciális kulccsal. 

Wu szerint ezt az API hozzáférést használta ki eddig az LZPlay, amely a hírverés miatt kiderült, a vállalat pedig javította a hibát.

 

A Huawei szóvivője elárulta, a Mate 30 szériára gyárilag nem kerülnek Google appok és nem álltak semmilyen kapcsolatban az LZPlay-jel. Érdekes módon alig pár órával John Wu posztja után az oldal újra életre kelt. Egy újabb apróság, Alex Dobie az Android Centraltól Twitteren közzétette, a Mate 30 Pro nem ment át a SafetyNet tesztjén annak ellenére, hogy múlt héten a Google biztonsági ellenőrzésén még átment. Ezek után nem sokkal Damien Wilde a 9to5Googletól észrevette, hogy a Mate 30-on már nem fut a Google Play, holott pár napja még használta.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Egyre terjednek az okosórák! Ön már használ?


Igen
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei