vízhűtés

Nem, a vízhûtés nem azt jelenti, hogy víz van a mobilodban

2016.03.08

Az igazság az, hogy sokkal szerencsésebb lenne az új hûtési rendszert termikus hûtésnek nevezni a víz- vagy folyadékhûtés helyett, amely még olyanokat is megviccelt, akik egyébként járatosak a témában.

Amikor két hete megjelent a Samsung Galaxy S7 és a Samsung Galaxy S7 edge, pillanatok alatt megérkeztek utána a közkedvelt, "darabjaira szedõs" teardown videók és fotók is róla, így derült ki, hogy a Snapdragon 820-at – és állítólag a vele párban érkezõ Exynos 8890-et is – folyadékhûtés segíti a megfelelõ teljesítmény elérésében és a túlmelegedés elkerülésében, mely az elõd processzor gyerekbetegsége volt. Ez a megoldás egyébként nem teljesen egyedi a telefonoknál, hiszen hasonló eredményt láthattunk már a Sony felsõkategóriás Xperia modelljeinél és a Microsoft Lumia 950 esetében is. A Samsung még a bejelentésnél a Game Launcherrel kapcsolatban árulta el, hogy egy rendkívül vékony, termikus hûtõrendszer került beépítésre, ezek együttese biztosítják a telefon hûvösségét.

http://www.telefonguru.hu/images/content/heat-pipe-system.png

Fontos, hogy azért ne várjunk folyékony nitrogént vagy éppen sok vizet a telefonban, mert azt nem találunk, sokkal inkább gáz halmazállapotú hûtés található a rendszerben, ami alapja egy hihetetlenül lapos rézcsõ, helyenként víz csapódik le benne, majd ez elpárolog, amikor a CPU melegszik, gázzá alakul, késõbb újra lecsapódik. Nézzétek meg!A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Ön használ digitális asszisztenst?


Igen, Google Asszisztens-t
Igen, Cortana-t
Igen, Siri-t
Igen, Bixby-t
Igen, Blackberry Assitant-et
Igen, Hound-ot
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei