Google

Ne pánikolj, nem akarták feltörni a Gmail fiókod!

2019.04.17

A Samsung telefon tulajdonosok tegnap óta furcsa jelenségre lehettek figyelmesek.

A Google ugyanis nagyjából tízpercenként figyelmeztette a tulajdonosokat, hogy a Samsung E-mail alkalmazás hozzáférést kér a Gmail fiókhoz. Az utánajárók megtudták, hogy tévedésből egy nem hitelesített fejlesztő áll a bug mögött, aki engedélyezés esetén valóban hozzáférést kapott volna a Google fiókhoz olvasni, írni és küldeni, de még törölni is. A jó hír az, hogy a Samsung tisztában van a problémával, így arra kéri a felhasználóit, hagyják figyelmen kívül az értesítéseket.

A Google Segítő közössége lázban ég tegnap óta, több kommentelő megváltoztatta a jelszót és megtagadta a Samsung E-mailnek a hozzáférést, amely valójában csak E-mailként szerepel a márka készülékein. Mások megkérdőjelezték, hogy az üzenet valódi-e, a rendszeresség miatt sokkal inkább adathalász próbálkozásnak tűnik, valaki hasonló figyelmeztetéseket talált a Google Wallet app esetében is.

A legnagyobb gondot az okozza a tulajdonosok számára az egészben, hogy a Gmail fiókban a tevékenységnaplót átnézve valódiak a figyelmeztetések és szinte minden esetben az engedélyeket a Samsung készülékeik IP címéről kezdeményezték ránézésre is. A Samsung szerint a problémát a Google teljesen új biztonsági protokollja okozza, így jelenleg is dolgoznak a hiba elhárításán. Addig a gyártó is arra kér mindenkit, hogy a figyelmeztetéseket egyszerűen ignorálják. 

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Egyre terjednek az okosórák! Ön már használ?


Igen
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei