Na ez nem semmi! Xiaomi Mi MIX: 6.4 col, keret nélküli kijelzővel

2016.10.26| Phone Arena

A kínai gyártó tegnap bejelentette a Xiaomi Mi Note 2 mellett a brutális, Xiaomi Mi MIX okostelefont is.

Hatalmas meglepetést okozott a Xiaomi a rajongóknak a MIX-szel. A 6.4 colos kijelzővel felszerelt készülék ugyanis kerámia burkolattal érkezik, a francia Philippe Starck segített a formatervet megalkotni, két évbe telt a keret nélküli megjelenítőt összehozni. A Xiaomi Mi MIX-be Snapdragon 821 chipset került 2.35 gigahertzes maximális órajellel, 4 gigabájt RAM-mal és 128 gigabájt – UFS 2.0 – tárhellyel. Készül belőle egy Pro modell is 6 gigabájt RAM és 256 gigabájt tárhely kombinációval, 18 karátom arany bevonattal a hátlapi ujjlenyomat-olvasó és kamera körül. A méretes képátló ellenére kényelmes lehet a készülék majd, a szemnek mindenképpen, hiszen 17:9 képarányt mondhat magáénak. A 2040*1080 pixel felbontással együtt ez 362 ppi pixelsűrűséget jelent, fényerőben pedig 500 nitre is képes a MIX. Döbbenetes, hogy a megjelenítő az előlapi 91.3 százalékát elfoglalja, hasonlót nem láttunk sehol máshol még.

Na ez nem semmi! Xiaomi Mi MIX: 6.4 col, keret nélküli kijelzővel

A Mi MIX-be egy 4400 mAh-s beépített, nem cserélhető akkumulátor került és természetesen támogatja a Quick Charge 3.0 gyorstöltést, akárcsak a Mi Note 2, valamint belekerült a 192 kHz / 24-bit audio támogatás is. Akad még NFC és C típusú USB port is a 209 gramm tömegű, 7.9 mm vékony telefon tudáslistájában.

Felmerülhet többekben a kérdés, hogy milyen lehet a kerámia burkolat hívás közben, milyen hatással lesz a hangminőségre és különben is, hol van a hangszóró? Egy úgynevezett „piezoelektromos kerámia akusztika” technológiát használtak a Xiaominál, hogy ugyanazt a minőséget hozhassák mint egy áltagos telefonnál, ez segíti a vibrációt az üveghez hozni, ezzel együtt a hangszóróra nincs szükség. Na ez az igazi innováció!

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A Mi MIX kijelzőjébe ezen kívül belekerült egy ultrahangos közelségmérő szenzor is a hagyományos infra helyett. A hátlapi kamera 16 megapixel felbontású, f/2.0 fényértékű, mozgásérzékelő autofókusz van benne, extraként HDR-rel és arcfelismerővel, harminchat móddal, alatta pedig a hátlapi ujjlenyomat-olvasó található. Videóból támogatást élvez a 4K felbontású 30 fps-sel, de akár 120 fps-re is képes a slow motion rögzítéshez, ez esetben 720p felbontást biztosít. Az előlapi kamera a Xiaomi Mi MIX kialakítása miatt nem fent, hanem alul található.

A dual SIM-es Mi MIX alap változata 517 dollárba kerül, a Pro-ért pedig 590 dollárt kérnek majd el november 4-e után Kínában. Rossz hír számunkra, hogy nem tervez a Xiaomi állítólag nemzetközi változatot kiadni belőle annak ellenére sem, hogy a telefon támogatja a B20-at, így tehát itthon is használható lenne, nem kellene az LTE-ről sem lemondani. Az előrendelések már elkezdődtek.

Na ez nem semmi! Xiaomi Mi MIX: 6.4 col, keret nélküli kijelzővel



A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Samsung Galaxy S10: hangszóró nélkül

Samsung Galaxy S10: hangszóró nélkül

2018.06.13
| Phone Arena
A Samsung Galaxy évfordulós kiadású mobiljából hiányozhat a hangszóró.
Jön a Xiaomi Mi Mix Alpha!

Jön a Xiaomi Mi Mix Alpha!

2020.02.22
| GsmArena
A Xiaomi egy új, saját kialakítású okostelefont hoz.
Vivo NEX S brutál jó áron

Vivo NEX S brutál jó áron

2018.07.07
| (x)
Ki ne hallott volna a Vivo NEX S okostelefonról, amely a világon elsőként mutatta be a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót?
Brutális lesz a OnePlus 6

Brutális lesz a OnePlus 6

2018.03.08
| GSM Arena
A kínai gyártó nem aprózza el szokás szerint az érkező csúcsmobil tudását, a OnePlus 6 nagyon erős lesz.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei