Samsung Galaxy S7

Miért is olyan jó a Samsung Galaxy S7 kamerája?

2016.02.22

A tegnap este debütált Samsung Galaxy S7 és Galaxy S7 edge szinte teljesen azonos, alig néhány apró különbség fedezhető fel, a kamera pedig az egyik legfontosabb újítás.

Bár sokakat megdöbbentett már a pletyka is, hogy 16 helyett 12 megapixelre csökkent a felbontás, ám figyelembe véve, hogy harminc százalékkal nagyobb pixelekkel vértezték fel az új szenzort (1.4 µm, szemben a Samsung Galaxy S6 1.12 µm értékével). A szintén nagyobb, f/1.7 rekesszel együtt – amely abszolút első az okostelefonok között – sokkal részletesebb és jobb minőségű képeket biztosít majd az elődhöz és a konkurenciához képest. Az új Dual Pixel technológia gyakorlatilag a fázisérzékelős autofókusz egy továbbfejlesztett verziója és elképesztően gyors fókuszálást tesz lehetővé.

Azonban ez nem csak hardverfüggő, a Samsung igen sok munkát fektetett a szoftveres fejlesztésekbe is, hogy legyen, ami ki is tudja használni magát a hardvert. Első körben ott a Motion panoráma, amely panorámaképen képes rögzíteni a mozgó tárgyakat úgy, hogy nem mossa össze őket (lásd az öt méter hosszú kutya esetét a nappaliban), szinte videóként funkcionál. A másik funkció a Motion photo, ezzel három másodperccel előbb elindul a videofelvétel mint ahogy az exponáló gombot lenyomja a fényképező, természetesen fotóként is elmenthető lesz a kész kép. A beépített hyperlapse mód elsőként debütált Samsung okostelefonon és kiváló add-onként segíti a digitálisan stabilizált time-laps videók minőségét.

Az előlapi öt megapixeles kamera Spotlight funkciója kihangsúlyozza az arcvonást a Szépség módban készült szelfiknél. Szintén az önarckép készítésekor lesz hasznos a Selfie Flash, amely a kijelzőt használja vakuként gyenge fényviszonyoknál, egyébként széles látószögű szelfi is készíthető a Samsung Galaxy S7 és Samsung Galaxy s7 edge kameráival.

Az egyetlen dolog, amiben nem vagyunk biztosak, hogy mit is takar a Samsung szerint, az a Smart OIS, ugyanis hivatalosan nincs optikai képstabilizátor, legalábbis nem a megszokott néven, a Galaxy S7 és S7 edge-ben és a jóval kevésbé kiálló lencse is azt mutatja, hogy csak elektronikus képstabilizátor kerülhetett a modellekbe. Egyelőre meglepődnénk, ha valóban így lenne, így várjuk a részletesebb tájékoztatást.A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

új
 APRÓHIRDETÉSEK

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Egyre terjednek az okosórák! Ön már használ?


Igen
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei