huawei

Mi lesz a Huawei mobilokkal?

2019.05.21
Címkék:

huawei

,

google

,

trump


A Google után a Qualcomm és az Intel is szakított a kínai óriással, akik számára most lett igazán viharos a tenger.

Vasárnap éjjel robbant a bomba, hogy az amerikai tiltólista miatt a Google visszavonta a Huawei hozzáférést az Androidhoz. Ez azt jelenti, hogy a kínai gyár új telefonjai innentől kezdve nem kaphatják meg a frissen kiadott Android verziókat és nem használhatják a Google Play Store-t, a Gmailt, sőt a Térképet sem.

De a sor ezzel még nem ért véget, hiszen hétfőn már az Intel, a Qualcomm, a Xilinx és a Broadcom is bejelentették, hogy a továbbiakban nem látják el chipekkel a Huaweit, akik pedig óriásvállalat révén nagyon is rá vanna szorulva az amerikai gyártókra.

Mi lesz a Huawei tulajdonosokkal?

A Huawei már reagált a kialakult helyzetre és gyorsan bejelentették, hogy minden telefonjuk megkapja a megígért biztonsági frissítéseket, nem tűnik el a Play Store, sem a Térkép, és a továbbiakban is számíthatnak támogatásra. Jelen helyzetben tehát úgy tűnik, hogy akik Huawei mobillal rendelkeznek, azokat nem érintik a korlátozások – legalábbis egyelőre. Az ugyanis korántsem biztos, hogy hosszabb távon a Google az ő számukra is elérhetővé teszi-e az alkalmazok frissítéseit.

Új operációs rendszer lehet a kiút

Az viszont egyértelmű, hogy a Huawei vezetőségének gyorsan ki kell találnia valamit a helyzetre. Félhivatalos információk szerint 3 hónapnyi tartalékot halmoztak fel, így addig biztosított a gyártás, de az utána következő helyzet bizonytalan. Még nagyobb probléma, hogy egy sikeres mobilos cég nem küldhet ki az európai vagy éppen az amerikai piacra olyan Androidos készülékeket, melyeken nincs Play Store és nem kapja meg a gyári frissítéseket.

Mivel az Android rendelkezik nyílt forráskódú tartalommal, így a Huawei is dolgozhat a saját operációs rendszerén, amit már évek óta fejlesztenek, de az erősen kérdéses, hogy egy ilyen OS vajon hogyan teljesít majd a nagy riválisok gyári Androidjával szemben. A következő napokban mindenesetre kiderülhet, hogy mit lép a céf, de jelenleg mindössze az biztos, hogy nem halasztják el a Honor 20 bemutatását.

A cikkhez kapcsolódó linkek:


  Árukereső
  Apple iPhone 11 64GB
  Apple iPhone 11 64GB
  EUmobil 232 780 Ft
  UJGSM.HU A Mobiltelefon Futár! 232 790 Ft
  iShop Webáruház 232 890 Ft
  Apple iPhone 8 Plus 64GB
  Apple iPhone 8 Plus 64GB
  EUmobil 186 990 Ft
  Telepartner 187 000 Ft
  TopMobil 187 290 Ft
  Apple iPhone XS Max 64GB
  Apple iPhone XS Max 64GB
  Planet GSM webshop 257 490 Ft
  UJGSM.HU A Mobiltelefon Futár! 257 890 Ft
  MOBILEGO.HU 257 970 Ft


  új
   APRÓHIRDETÉSEK

  KERESÉS

  TELEFONOK GYORSLISTA

  Márka :

  Tipus :


  HÍRLEVÉL

  Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


  Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

  SZAVAZÁS

  Ön mennyi mobil adatot használ el egy hónapban?


  csak wifin internetezek
  1 GB alatt
  1-2 GB
  2 GB felett  Korábbi szavazások eredményei