Mesterséges intelligencia az LG-től

2018.02.21| LG

Saját okostelefonos mesterséges intelligenciát mutat be az LG, a hangalapú vezérlés és az intelligens fotófunkciók még kényelmesebb mobilhas

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Az LG Barcelonában, a Mobile World Congress kiállításon mutatja be első saját fejlesztésű, mobiltelefonos mesterségesintelligencia-technológiáját. Az új mobilfunkciók az LG eddigi legfejlettebb készüléke, az LG V30 2018-as kiadásában debütálnak. A cég több mint egy éven át kutatta a mesterséges intelligencia (artifical intelligence, AI) okostelefonos alkalmazásának lehetőségeit. Mindez még jóval azelőtt történt, hogy a vállalat a 2018-as CES-en bemutatta volna az ThinQ technológiát.

A fejlesztés célja az olyan AI-alapú megoldások létrehozása volt, amelyek egyedi és még különlegesebb felhasználói élményt nyújthatnak a hangfelismerési és kamerafunkciókra fókuszálva. A fejlesztés eredményeként az LG AI-technológiák sorát hozta létre, melyek mindegyike illeszkedik a felhasználók igényeihez és készülékhasználati szokásaihoz.

Mesterséges intelligencia az LG-től

Vision AI: a képi felismerés következő generációja

A V30 kamerafunkcóit – kettős kamerarendszer, széles látószögű kamera, Crystal Clear üveglencsék – a Vision AI teszi még okosabbá és még könnyebben kezelhetővé. A Vision AI automatikusan elemzi a tárgyakat, és javaslatot tesz az ideális fotómódra a választható nyolc beállítás (portré, étel, kisállat, táj, város, virág, naplemente és napfelkelte) közül. A telefon az adatbázisában megtalálható képek kielemzése során egyaránt figyelembe veszi a látószöget, a színeket, a visszatükröződést, az ellenfényt és a színtelítettséget, melyek nyomán képes meghatározni, hogy milyen tárgyra fókuszál a kamera, és ahhoz melyik fotózási mód az optimális. Például, ha egy tál tésztára irányítjuk a kamerát, a mobil a melegebb színeket és élesebb képeket kínáló ételfotó módot fogja lehívni, hogy a lehető legínycsiklandóbb fotót készíthessük el.

Az LG-vel együttműködő, képfelismerésben járatos szakértők több mint 100 millió képet elemeztek a telefon képfelismerő algoritmusainak kifejlesztésekor. Az így létrehozott, több mint ezer egyedi képi kategóriával a képek kielemzése, és így az ideális fotózási mód kiválasztása a lehető legpontosabbá vált.

A Vision AI egy másik funkciója bevásárlás közben segít a felhasználóknak. Ha egy megvásárolni kívánt tárgyra irányítjuk a kamerát, az LG Vision AI a képfelismerési technológia alkalmazásával képes automatikusan beolvasni a termékek QR kódjait és elindítani egy képi keresést. Ugyanakkor megmondja azt is, hogy az adott termék hol kapható a legalacsonyabb áron, és milyen hasonló termékek lehetnek érdekesek számunkra.

Az LG egy új fotózási módot is kifejlesztett, amely automatikusan kivilágosítja a képeket kedvezőtlen fényviszonyok mellett. A hagyományos fénymérési metódusok helyett a Vision AI a rögzíteni szándékolt kép világosságát vizsgálja, amely a fényértékek pontosabb beállítását eredményezi.

Mesterséges intelligencia az LG-től

Voice AI: az LG exkluzív hangparancsai

Az MWC-n mutatkozik be az LG új, hangalapú mesterségesintelligencia-funkciója, a Voice AI is, melyen keresztül a felhasználók egyszerű szóbeli parancsokkal nyithatnak meg alkalmazásokat vagy módosíthatnak a telefon beállításain. A Google hangalapú asszisztensével együttműködő 32, kizárólag az LG kínálatában elérhető verbális parancs révén nincs többé szükség a menüopciók közötti keresgélésre, hiszen direkt hangutasításokkal választhatunk ki speciális funkciókat. A hangparancsokkal külön-külön nyithatjuk meg a különféle fotós és videós módokat, vagy például megkérhetjük a telefonunkat, hogy csináljon egy széles látószögű szelfit anélkül, hogy hozzáérnénk a készülékhez.

A mesterséges intelligencia kiterjesztése

Az LG tovább bővíti az AI-megoldások kínálatát, és folyamatosan finomítja a már meglévő funkciókat a minél kényelmesebb használat érdekében. Bizonyos mesterségesintelligencia-funkciókat nemcsak az új LG modellek, hanem a korábbi okostelefon-szériák is megkapnak – ezeket vezeték nélküli frissítéseken keresztül érhetik majd el a felhasználók. A frissítések kapcsán az LG figyelembe veszi a különféle hardveres specifikációkat és telefonjellemzőket, hogy az okostelefonok a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassák.

Az MWC 2018 résztvevői maguk is kipróbálhatják az új AI-funkciókat február 26. és március 1. között, az MWC 2018 kiállításon, a barcelonai Fira Gran Via konferenciaközpont 3. csarnokában, az LG standján.

 

 

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei