Nokia

Megszűnik a Symbian

2011.12.22

A finn gyártó először még idén, év végére ígérte a Symbian Belle frissítést számos mobiljára, ám hamar kiderült, késni fog a rendszerfrissítés.

A finn gyártó először még idén, év végére ígérte a Symbian Belle frissítést számos mobiljára, ám hamar kiderült, késni fog a rendszerfrissítés. A cég weboldalára kikerült, hogy a Nokia Belle 2012 februárjától lesz elérhető a támogatott mobilokra. Ha jobban megnézzük, egyértelmű, hogy eltűnt a Symbian szó. A jelek szerint a Nokia nemcsak az Ovi márkát szüntette meg, de a Symbian szóval sincs kibékülve teljesen, így az operációs rendszer új neve egyszerűen csak Nokia Belle lesz.

A névváltoztatás mögött állhat talán az a tény is, hogy a finnek kiszervezték az Accenture céghez a Symbian további háttértámogatását és fejlesztését, valamint az is, hogy már nem ez az elsődleges operációs rendszer a cég kínálatában és jövőképében.

/txt/hirek/kepek/symbian_20111222.jpg

Így tehát a következő készülékekre várható Belle: Nokia N8, Nokia E7, Nokia E6, Nokia X7, Nokia C6-01, Nokia C7 és Nokia Oro, ezek közül az N8, a C7 és a C6-01 már gyárilag az új Belle-lel érkeznek piacra. A Belle akár hat főképernyőt, új widgeteket és számos új funkciót biztosít.A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Egyre terjednek az okosórák! Ön már használ?


Igen
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei