Motorola

Mégsem törhetetlen a törhetetlen kijelző

2017.08.01

A Moto Z2 Force Edition elvileg törhetetlen kijelzőjét gond nélkül meg lehet karcolni.

Manapság a legfontosabb egy-egy új telefon vásárlásánál a legtöbb ember számára, ha gyorsan lemerül az akkumulátor, nincs térerő, nincs Wi-Fi jelerősség, illetve ha leejti a készüléket és az összetörik. Főleg a mai trendeknek megfelelő üveg és fém készülékházak rendkívül törékenyek. A Moto Z Force volt az első olyan készülék, amely ránézésre nem mondott semmi extrát, ám valójában számos dobásteszten sem tört össze a megjelenítő. Ennek megfelelően érkezett nemrég a Moto Z2 Force Edition, a jelenlegi egyetlen csúcsmodell, állítólag szintén ütésálló a megjelenítővel, a ShatterShield név is erre utal.

Ennek ellenére sajnos a karcokat viszont gyűjti, gyakorlatilag pillanatok alatt megkarcolható a kijelző akár a köröm hegyével is. A rossz hírt az Android Police közölte olvasóival, ők már mindössze néhány nap után tapasztalták a hibát, bár a teszt modell javarészt az asztalon vagy zsebben volt, nem vetették alá tesztnek. Tény, hogy a ShatterShield kijelző nem üvegből készült, hanem műanyagból, de nem illik néhány nap után durván leharcoltnak kinéznie.

A Motorola hivatalos közleménye szerint mindenképpen célszerű kijelzővédő fóliát használni és ezt kifejezetten ajánlják is. A problémás eset szerintük azért következhetett be, mert a tesztelők korai szériás példányokat kaptak, amelyek még nem tökéletesek, azonban a ShatterShield megjelenítő tudása egyezni fog a tavalyi sikermodellével. Továbbá azt is kiemelték, hogy a törésmentes kijelző nem egyenlő a karcmentességgel.  

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Ön használ digitális asszisztenst?


Igen, Google Asszisztens-t
Igen, Cortana-t
Igen, Siri-t
Igen, Bixby-t
Igen, Blackberry Assitant-et
Igen, Hound-ot
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei