Apple

Még mindig nincs wireless Apple töltő

2018.07.09
Címkék:

Apple

,

wireless

,

töltő

,


Az Apple AirPower nevű vezeték nélküli töltője talán szeptemberben érkezhet, egy évvel később, mint ahogy bejelentették.

Az Apple AirPower tavaly ősszel mutatkozott be az Apple iPhone 8 és az iPhone X modellekkel együtt. Először januári megjelenésről volt szó, ezt eltolták júniusra, ám most tovább tolták, ugyanis túlmelegedési problémák akadtak az első példányokkal. Az AirPower sokkal komplikáltabb a hagyományos Qi töltési technológiához képest, ugyanis gyakorlatilag a töltőpad egy butított iOS rendszert futtat, így tudja kezelni az áramellátást, az összetett áramköröket és kommunikál a rajta lévő iOS eszközzel, legyen szó Apple Watch vagy AirPodról akár, hiszen ezeket is képes lesz tölteni.

Akik ismerik Jony Ive munkásságát, nem lepődnek meg, hogy az Apple még több port eltávolítását tervezi a jövendő iKészülékekről, ebbe beletartozik a töltő is. Az ötlet az iPhone X fejlesztése során merült fel eredetileg, ám akkor nem lehetett megvalósítani a rendkívül lassú vezeték nélküli töltés miatt, ezért idéntől az iPhone-ok hivatalosan is gyorstölthetők lesznek már a gyári töltővel is.

Bár a termék nyilvánvalóan gyártási gondokkal küzd, a Bloomberg szerint már több mérnök is az AirPower-t használja a saját irodájában. Az AirPower különlegessége, hogy más Qi töltőkkel szemben teljesen mindegy, hova kerül a töltendő készülék a felületen, továbbá, hogy egyidejűleg több darab is tölthető.

Az AirPower az iPhone 8, az iPhone X, az AirPods egy még be nem mutatott wireless töltő tokjával, valamint az Apple Watch Series 3-mal fog működni. A gyártó arról egyelőre nem adott tájékoztatást, hogy mennyibe kerül majd a különleges, vezeték nélküli, gyári Apple AirPower, tovább az sem egyértelmű, hogy hány készülék tölthető vele egyidőben, mi a helyzet az Apple Watch esetén azokkal a szíjakkal, amelyek nem teszik lehetővé az óra teljes felfekvését a töltő felületre.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Ön hol vásárol mobiltelefont?


Mobilszolgáltatónál
GSM boltokban
magyar webshopokban
külföldi webshopokban
nagy offline áruházakbanKorábbi szavazások eredményei