Sony

Még jobb lesz a Sony energiatakarékos funkciója

2015.11.02

A japán gyártó a Sony Xperia Z5 családjában mutatja be elõször a továbbfejlesztett Stamina Mode-ot, ahol a hatékonyabb mûködést a gyártó saját fejlesztése és az Android 6.0 Marshmallow rendszer újdonságai adják.

A Sony Xperia mobilokban hosszú évek óta megtalálható a Stamina üzemmód, amely aktiválása esetén akár négyszáz százalékkal is kitolható az üzemidõ. Ez pedig nem boszorkányság vagy varázslat, csak egy egyszerû technológia, amivel a háttérben futó tevékenységek erõsen korlátozás alá kerülnek, így az akkumulátort kímélni lehet. A Stamina móddal természetesen a módszer sajátosságából adódóan az alkalmazások nem szinkronizálhatnak a háttérben, és nem érkezik értesítés bejövõ üzenetekrõl, ha a kijelzõ ki van kapcsolva, hiszen általában ezek a tevékenységek merítik a telepet „titokban”. A Stamina mód blokkolja az adatforgalmat a háttérben és megakadályozza, hogy a telefon felébredjen. Természetesen az olyan alap funkciókat mint a hívások, SMS/MMS-ek megérkeznek és fogadhatók, az ébresztõ is szól, valamint a naptár értesítés is átjön a rendszeren, de például a LED csak az alacsony töltöttségrõl jelez ilyenkor.

/txt/hirek/kepek/ricciolo_20151102.jpg

Egy Ricciolo1 nicknevû Twitter felhasználó szerint a Sony Xperia Z5, a Sony Xperia Z5 Compact és a Sony Xperia Z5 Premium Stamina módja egyaránt sokkal jobb lesz az Android 6.0 Marshmallow frissítés után, így a 2900, a 3430, illetve a 2700 mAh-s telepek akár két napig is kihúzzák majd egy feltöltéssel és átlagos vagy komolyabb használattal együtt is.A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Egyre terjednek az okosórák! Ön már használ?


Igen
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei