Android

Ma megszûnik a Flash!

2012.08.15

Ma eltûnik a Google Play Store-ból az Adobe Flash Player, ezzel pedig hivatalosan is megszûnik az Android rendszer Flash-támogatása.

Ma eltûnik a Google Play Store-ból az Adobe Flash Player, ezzel pedig hivatalosan is megszûnik az Android rendszer Flash-támogatása. A hír nem újkeletû, az Adobe tavaly novemberben jelentette be, hogy leállnak a mobilos Flash Player fejlesztésével, mindössze azokra a modellekre érkezik még frissítés, amelyek eddig támogatták, augusztus 15-ével azonban már a hivatalos update-ek is megszûnnek, nem mellesleg az Android 4.1 Jelly Bean sem támogatja. A Flash hanyatlása az elsõ iPhone-nal kezdõdött, ugyanis nem támogatta az iOS sosem a Flasht, Steve Jobs egyszerûen nem engedélyezte stabilitás, felhasználói élmény és akkumulátor üzemidõre hivatkozva. A hatalmas felháborodás ellenére – és azóta is – viszik az iPhone-okat mint a cukrot. Az Apple az eset óta továbbment, már a Mac számítógépeit is Flash Player nélkül árulja, holott azelõtt elõre telepítve megtalálható volt az almás gépeken, ráadásul a Microsoft a Windwos 8-ban is csak korlátozottan támogatja a Flasht.

/txt/hirek/kepek/android-flash-rip_20120815.jpg

Ilyen elõzmények után egyértelmû, hogy az Adobe a Flash-sel a konkurens Android felé fordult és sokáig bizony ez a funkció sokat nyomott a latban a vásárlóknál, nemcsak a telefont, de a nettáblák esetében is. Sajnos azonban ez sem segített eléggé az Adobe-nak, mivel csak néhány androidos készülék volt képes tökéletesen lejátszani a tartalmakat, ráadásul a webes Flash-ek nagy része nem optimalizált érintõkijelzõre. A Flash-t így a cég a sokkal jobbnak kikiáltott technológiára, a HTML5 fejlesztésére és támogatására cseréli.A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

SZAVAZÁS

Idén nyáron megszűntek a roamingdíjak az EU-n belül. Ön már kipróbálta?


igen, és probléma nélkül működött
igen, de voltak technikai problémáim
NemKorábbi szavazások eredményei