MWC 2014

MWC 2014: itt a Nokia X, a Nokia X Plus és a Nokia XL

2014.02.24

A finn gyártó Barcelonában ezekben a percekben tartja a bemutatót, ahol számos újdonságra fény derül.

A finn gyártó Barcelonában ezekben a percekben tartja a bemutatót, ahol számos újdonságra fény derül. Stephen Elop elárulta, jelenleg a Windows Phone a legjobban növekvő mobil platform, a Lumia mobilok eladásai megduplázódtak, a Nokia Lumia 520 a legjobban fogyó mobil a kategóriában. Két hete bemutatták a Nokia Lumia Icon mobilt a Verizon szolgáltatónak, most pedig érkezik a BBM üzenetküldő, az Adobe PHotoshop Express és a Food Panda a Lumiákra. Ezzel együtt megújul a Lumia SDK-ja. Itt a Nokia 220, a rendkívül olcsó telefon. 2.4 col kijelző, ultra olcsó, színes, gyárilag Facebook, Bing kereső, Twitter appokkal felszerelve. A modell elérhető lesz egy- és két SIM-es verzióban, valamint megtalálható lesz rajta a Nokia Xpress böngésző is a két megapixeles kamera és az akár 40 napig töltést nem igénylő akkumulátor mellett. A Nokia 220 várhatóan 29 euróba kerül majd.

Megjelent az új, teljesen érintős Nokia Asha 230 is, mindössze 45 euróba kerül majd. A legújabb Asha motion app igazán színes egyéniséggé varázsolja a készüléket, illetve annak háttérképét. A telefonnal együtt érkezik egy nagy frissítés is az Asha platformra, így például gyárilag telepített lesz a Microsoft OneDrive szolgáltatáscsomagja, hogy a felhőbe feltölthetők és elérhetők legyenek a fotók is és videók. Említést érdemel még az ingyenes MixRadio is, elsőként a feature mobilok között.

Lássuk a legjobban várt újdonságot, amely rögtön két mobilt is takar, itt a Nokia X és a Nokia X Plus! Mindkét modell a Nokia monobody dizájnját kapta, a kijelző a már sokat pletykált 4 colos változat. A két telefon az Android Open Source Projectre épült (az AOSP sokat mondhat a főzött ROM-okról valamit is tudók számára). A Nokia X és az X Plus teljesen új kezelőfelületet kap, ezzel együtt semmilyen Google szolgáltatás nem elérhető a megszokott formában, így nincs Google Play, ám van Yandex Store, elérhetők a Nokia Áruház ingyenes alkalmazásai, valamint a Nokia felhőszolgáltatása a Google+ helyett. Az interfész szinte teljesen úgy néz ki a Nokia X mobilokon mint a Windows Phone élő csempéi, átméretezhetők a csempék. Új funkció az új rendszerben a Fastlane, régi, ám továbbra is kitűnő a Nokia HERE Maps navigáció.

Nagy meglepetésre még egy Nokia X mobil került bejelentésre, ez a Nokia XL! 5 col, WVGA felbontás jellemzi a kijelzőt, a kamera azonban csak 2 megapixeles. A Nokia 10 gigabájt OneDrive tárhelyet biztosít, a Skype pedig egy hónap korlátlan előfizetést biztosít a Nokia X modellekhez. A Nokia X 89 eurós áron érhető el napokon belül, nemsokára pedig a szintén a boltokban érkező Nokia X+ 99 eurót kóstál majd, a Nokia XL pedig 109 euróba kerül. Ezzel együtt a Lumia mobilok jelentik továbbra is a fő stratégiát a cég számára, ezek pedig egyre olcsóbbak lesznek Elop szerint.A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Egyre terjednek az okosórák! Ön már használ?


Igen
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei