MWC 2014: íme a Nokia X család (videókkal)

2014.02.25| GSM Arena

Lássuk közelebbrõl a tegnap debütált finn X családot, a Nokia X, a Nokia X+, valamint a Nokia XL mobilokat!

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Lássuk közelebbrõl a tegnap debütált finn X családot, a Nokia X, a Nokia X+, valamint a Nokia XL mobilokat! Rögtön három mobil is napvilágra került, holott csak egyre számított a nagyközönség. A Nokia X 4 colos, 480×800 pixel felbontású kijelzõvel, 512 megabájt RAM-mal debütált, a Nokia X+ kijelzõje ugyanez, ám a RAM mennyisége már 768 megabájt, míg a Nokia XL 5 colos megjelenítõvel, ugyanezzel a felbontással és szintén 768 megabájt RAM-mal mutatkozott be. A Nokia X-be egy három megapixeles, fix fókuszú kamera került, a rendszer alatt pedig egy 1 gigahertzes, kétmagos Snapdragon processzor dolgozik, a cserélhetõ akkumulátor 1500 mAh-s, a belsõ tárhely pedig 4 gigabájt és microSD kártyával tovább bõvíthetõ. Ugyanez mondható el a Nokia X+-ról is, ahol ugyebár csak a RAM nõtt, azonban itt már jár a 4 gigás microSD kártya is a gyári csomagban. A Nokia XL 10.8 mm vastag, a hátlapi kamerája 5 megapixeles, az elõlapi pedig két megapixel felbontást tud biztosítani.

A mobilokon a teljesen átalakított Android 4.1.2 rendszer fut, rajta a Windows Phone-ban már megismert csempés kezelõfelülettel, ám semmilyen Google szolgáltatást nem kell keresni, a cég mindent a maga szájíze szerint alakított át, így például a Google Play helyett ott a Nokia Áruház, a Google Maps helyett a HERE Maps. Jó hír a már említett MixRadio megjelenése, a BBM üzenetküldõ, a Plants vs Zombies 2 játék, a Viber, a Vine, a Twitter elõretelepítése, de megtalálható lesz a modelleken a Skype is a Hangouts helyett, a OneDrive a Google+ helyett (10 gigabájt ingyen tárhely jár a Nokia X tulajdonsoknak) és a levelezéshez az Outlook.com. A Nokia X szériával sem lesz nehéz szöveget begépelni, ugyanis a SwiftKey egy ingyenes változat gyárilag telepítve megtalálható lesz a mobilokon, valamint sokak számára jó hír, hogy bár a Play nem elérhetõ, de bármilyen .apk (tehát Android OS-re írt app) fájl telepíthetõ, így akár a gyári kezelõfelület is lecserélhetõ igény szerint egy bármilyen más launcherre. Természetesen nem maradhatott ki a Nokia Glance kijelzõ-védõ sem, mely mindig információt ad a pontos idõrõl és az elmulasztott eseményekrõl. A Nokia X, az X+ és az XL 89, 99 és 109 euróért lesz megvásárolható hamarosan, mindegyik hat vidám színben kerül a boltokba.





A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ezt a 38 alkalmazást törölje mobiljáról azonnal!

Ezt a 38 alkalmazást törölje mobiljáról azonnal!

2023.04.29
| Phone Arena
Két héttel ezelőtt derült ki 60 alkalmazásról, amelyek összesen több mint 100 millió Google Play letöltéssel rendelkeznek, és amelyekről kiderült, hogy a felhasználó engedélye nélkül tolnak invazív hirdetéseket, és rengeteg érzékeny információt gyűjtenek. Itt van újabb 38.
Adategyeztetés online a Vodafone-nál

Adategyeztetés online a Vodafone-nál

2017.06.07
| Vodafone
Már a Vodafone-nál is elérhető a prepaid SIM kártyák online adategyeztetése
Mit tehetsz, ha elfelejtetted a lock screen mintát?

Mit tehetsz, ha elfelejtetted a lock screen mintát?

2016.01.14
| SamMobile
Sokakban felmerül, hogy vajon mit lehet tenni akkor, ha Samsung okostelefonján elfelejti a lezárt képernyõ feloldó jelszavát, kódját vagy a mintát. Szerencsére van megoldás.
Előrendelésben 8 ezer forint az új Xiaomi okosóra

Előrendelésben 8 ezer forint az új Xiaomi okosóra

2019.12.31
| (x)
A Xiaomi Haylou LS01 a legújabb az ár-érték arányban kiemelkedő ajánlatok közül. Ki ne akarna 8 ezerért szuper órát?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei