MWC 2014

MWC 2014: PadFone és ZenFone mobilokkal tarol az Asus

2014.02.26

Ütõképes termékpalettával képviselteti magát az ASUS az idei Mobile World Congress-en.

Ütõképes termékpalettával képviselteti magát az ASUS az idei Mobile World Congress-en. A Magyarországon leginkább laptopjairól ismert gyártó egész jó mobilokat hozott Barcelonába, melyek kényelmesen ki is próbálhatóak ízléses standjánál. A PadFone egyébként is mindig egy jó ötletnek tûnt praktikussága miatt. Ha egy kütyü mobiltelefonként és tabletként is ugyanúgy használható, ráadásul Android fut rajta már eleve nem lehet olyan rossz. Egy dolgot nem sikerült a eltalálniuk ASUS-éknak korábban vele: ez pedig az ár, ami meggátolta, hogy szélesebb körben elterjedjen. Azt nem tudni még, hogy ez most hogy fog alakulni, az azonban biztos, hogy megérkezett az új PadFone mini. A készülék egy 4 colos okostelefonból áll, mely a mostanában megszokott 7 colos tabletté alakítható át. A PadFone miniben egy 1,6 GHz-es Intel Atom Z2560 processzor ketyeg, ami a gyártó - és a teljesítménytesztek szerint is - méltó kihívója a felsõ kategóriás négy-, és nyolcmagos megoldásoknak, ráadásul az akkut sem terheli meg használat közben annyira, mint azok.

A PadFone mini telefon részének 800×480 pixeles felbontású kijelzõje talán kicsit gyengének tûnik manapság, de 7 colos tabletre kiegészítve, már egy vállalható, 1280×800-as felbontással találkozunk. A készüléknek 8 GB-os belsõ tárhelye van, mely microSD-vel újabb 64 GB-tal bõvíthetõ. A kamerája a maga 8 megapixelével inkább tartozik a középmezõnybe, mint a felsõ kategóriába, viszont beépítettek egy érdekeseb mint hasznosabb funkciót, mellyel extrém sötétben is tudunk a teljesen fekete helyett nagyon zajos, de legalább látható képet készíteni.

Hagyományos mobiltelefonok terén a gyártó a ZenFone termékcsalád név alatt dob piacra három készüléket. ZenFone 4, Zenfone 5, nem túl fantáziadúsan ZenFone 6 néven. A számok nemes egyszerûséggel a kijelzõ méretére utalnak, mellyel párhuzamosan erõsebb hardverrel is lehet találkozni az egyes típusokban. A legkisebb ZenFone is négynagos, benne egy 1,2 GHz-es, négymagos Intel Atom Processzor és 1 gigabájt RAM kapott helyet. Memóriája 64 Gb-ig bõvíthetõ microSD-vel, alaphangon 8 GB-os. Fényképezõje 5 megapixeles fotók készítésére alkalmas, elõlapi kamera viszont nincs benne. A középsõ ZenFone már 2 GH-es processzorral, de szintén 1 GB RAM-mal támad, a belsõ tárhely pedig opcionálisan választható 8 és 16 GB közül. Kamerája a PadFone mini-hez hasonlóan 8 MP-eles, azonban már azt a kategóriát célozza meg, ahonnan már tényleg eléggé hiányzik az elõlapi kamera.

A ZenFone 6 megkapott mindent, amit elvárhatunk egy csúcskategóriás mobiltól. A 2 GHz-es Intel Atom-on túl benne már 2 GB RAM van és a 13 MP-eles fõkamera mellett az elõlapon is helyet kapott egy 2 MP-eles. A gyártó energiatakarékos processzorainak és akkumulátorainak köszönhetõen mindegyik készülék esetében a hosszú üzemidõt emelte ki, a már említett éjjeli fényképezésen túl. Emellett elsõ ránézésre mindegyik kellemes kis készülék benyomását keltette. Az, hogy mennyire fogunk velük Magyarországon találkozni, az nagy részben - akárcsak a PadFone esetében - az árazásukon múlik. Nem hatott a Nexus 7 után az újdonság varázsával a FonePad 7, de meg kell említeni, hogy egy nagyon jó kis 7 colos Tabletrõl van szó, a tableteknél ráadásul az ár-érték arányt is egész jól belõtte az ASUS.

Az Asus mobilokat hírek formájában a VIP Phone csapata szállította nekünk a Mobile World Congress-rõl, és reméljük, hamarosan megjelennek kínálatukban is!A cikkhez kapcsolódó linkek:


Árukereső
Samsung Galaxy S10 128GB Dual G973
Samsung Galaxy S10 128GB Dual G973
Telefoncenter Webáruház 176 000 Ft
Telefonkirály 180 990 Ft
EUmobil 181 490 Ft
Huawei Mate 20 Lite 64GB Dual
Huawei Mate 20 Lite 64GB Dual
Telefonkirály 64 000 Ft
BPhone.hu 64 110 Ft
iShop Webáruház 64 360 Ft
Apple iPhone XS Max 64GB
Apple iPhone XS Max 64GB
iKontakt 246 900 Ft
Mobil nagyker 247 800 Ft
Telefonkirály 248 490 Ft


új
 APRÓHIRDETÉSEK

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Ön mennyi mobil adatot használ el egy hónapban?


csak wifin internetezek
1 GB alatt
1-2 GB
2 GB felettKorábbi szavazások eredményei