LG G8

LG G8 ThinQ: véna szkennerrel érkezett!

2019.02.25

Gesztusvezérlés, véna olvasás és portré mód videóban is, ezek jellemzik az LG legfrissebb csúcsmobilját.

Nagyot alkotott a dél-koreai gyártó az LG G7 ThinQ utódjával. Az LG G8 ThinQ ugyanis több olyan funkciót hoz, amelyet más készülékek nem tudnak. A G8 kissé hajlítottabb a sarkoknál és a kamera modul a hátlapon újra horizontális tájolású lett, egyébként messziről akár összekeverhető lenne az előddel. Az ujjlenyomat-olvasó továbbra is az üveg hátlapon található.

Az LG G8 ThinQ végre váltott az LCD-ről, így 6.1 colos, OLED panelt köszönthetünk az előlapon 3120×1440 pixel felbontással. A gyártó Crystal Sound OLED nevű kijelzője egyben hangszóróként is funkcionál, beszélgetés alatt egyszerűen csak a kijelzőt kell „hallgatni”. A legjobb azonban talán, hogy az LG beépítette a Boombox hangszórót alulra, így a Crystal Sound OLED-del együtt sztereó hangzást biztosítanak. A Crystal Sound kijelző mellett egy quad HiFi DAC is megtalálható, amely hozzájárul az elsőosztályú audioélményhez, az LG évek óta a G szériát felszereli ezzel, hogy az audiofileknek kedvezzen.

Az LG G8 ThinQ új kamera modulját Z Cameraként aposztrofálják. Ez ToF érzékelőt használ, hogy gyorsan és megbízhatóan készítsen mélység térképet a tárgyakról. Erre példa, hogy a mobil be tudja kvázi szkennelni a kezünket, azon belül is a vénákat, ez a biometrikus azonosító egyedülálló a piacon! Elég a készülék felé nyúlni és már fel is old megfelelő egyezés esetén. Persze az arcfelismerést is támogatja a Z Camera.

Ez még azonban nem minden. Az új Air Motion funkciónak köszönhetően a G8 egyszerűen, csak a szelfi kamera előtti integetéssel – gesztusvezérléssel – vezérelhető. A telefon érintése nélkül lehet hívást fogadni vagy visszautasítani, appok közt váltani, képernyőképet készíteni vagy akár a hangerőt módosítani. Ez különösen hasznos főzés vagy takarítás során.

A hátlapon továbbra is „csak” két kamera található, egy 12 megapixeles hagyományos és egy 16 megapixeles ultraszéles látószögű darab. Előbbi f/1.5 fényértékkel bír, utóbbi f/1.9-cel. Itt is új opciókkal örvendeztet meg az LG, többek között a videó portréval, amely lehetővé teszi kamu bokeh effekt létrehozását videó közben. Az LG a Dual FOV technológiát használva több mélység szintet használ fel, ez pedig elképesztő felvételeket garantál. Az előlapon egy 8 megapixeles szelfi kamera található f/1.7 fényértékkel, a szomszédos Z Camera – ahogy már említettük – csak a mélységérzékelésre szolgál.

Az LG G8 ThinQ-ban a jelenlegi csúcs, Snapdragon 855 chipset dolgozik 6 gigabájt RAM és 128 gigabájt, bővíthető tároló mellett. Szoftveres oldalon Android 9 Pie rendszer fut a mobilon, azon az LG saját interfésze. Az üzemidőt egy 3500 mAh-s akkumulátor biztosítja, ebben nem ugrott nagyot a gyártó. A bejelentés sajnos nem adott választ arra, hogy mikor és milyen áron debütál az LG G8 ThinQ.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

új
 APRÓHIRDETÉSEK

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Egyre terjednek az okosórák! Ön már használ?


Igen
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei