Android

Kevésbé merülnek az Oreos mobilok

2017.11.13

Új, nagyon hasznos funkciót tesztelnek az Android 8 Oreo rendszerhez.

Arról van szó, hogy az Android 8.1 fejlesztői változatában felbukkant egy új funkció, amely segít abban, hogy beazonosításra kerüljön az az alkalmazás vagy opció, amely adott esetben merítheti az akkumulátort, mint a Titanic. Évek óta ez még hazánkban is battery drain néven ismert jelenség és gyakorlatilag bármelyik mobil operációs rendszert érintheti.

A Google fejlesztői beépítettek az Oreo új változatába egy wakelock detektort, így a beállítások, akkumulátor menüpontban tételesen megmutatja a készülék, hogy mi az, ami miatt gyanúsan gyorsan merül a telefon vagy tablet, melyik az a program, amely nem tud alvó módba menni, illetve pontosítva, melyik az az app, amely miatt maga a készülék nem tud mélyalvás üzemmódba kapcsolni, amely fontos lenne a Doze mód miatt, ha a telefont nem használják.

Jelenleg csak harmadik fél által fejlesztett, utólag letölthető alkalmazás képes a wakelock detektálására, amely viszont a helyet és szintén a telepet fogyasztja. Remélhetőleg a rendszerbe integrált plusz funkció még akku kímélőbb lesz.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

SZAVAZÁS

3 évvel ezelőtt látogatóink 23 százaléka egyáltalán nem használta internetezésre a telefonját. Nézzük meg mi a helyzet jelenleg. Ön internetezik a mobilján?


Igen, napi rendszerességgel
Igen, heti rendszerességgel
Igen, néha
NemKorábbi szavazások eredményei