huawei mate 20 x 5g

Jön az első 5G-s Huawei mobil

2019.07.12
Címkék:

huawei mate 20 x 5g

,

5g


A Huawei Mate 20 X 5G már július végén megérkezhet a nagyobb európai országokba.

Noha az 5G-s hálózatok még csak most épülnek ki, a nagy mobilgyártók máris lecsaptak a lehetőségre, és szinte mindegyikük bejelentett már egy vaqy több olyan készüléket, ami támogatja a villámgyors technológiát. Igaz, a Huawei esetében például a hajtogatható mobil lett volna az első 5G-s készülék, ám annak megjelenését elhalasztották, így maradt a Huawei Mate 20 X speciális kiadása.

Az 5G-s telefon ugyanakkor nem sokban tér el technikai jellemzőiben a sima 20 X-től, hiszen ugyanúgy 7,2 hüvelykes AMOLED kijelzőt kap, amit egy 24 MP-es előlapi és egy háromoptikás, 40 MP-es hátlapi kamera egészít ki. Változást leginkább a Kirin 980 processzor jelent, amire helytakarékossági okokból volt szükség, illetve a 20 X 5,000mAh-es akkumulátora helyett itt "csak" egy 4200mAh-es darab került a telefonba. Cserébe viszont az 5G-s mobil támogatja a 40W-os SuperCharge 2.0 gyorstöltést, így nem feltétlenül jelent problémát a kisebb aksi.

A kínai gyár pedig bejelentette, hogy a mobil végre világszerte felkészült a debütálásra, és július végén több országban, így például az Egyesült Királyságban és Olaszországban is megjelenik, mint az első 5G-s Huawei telefon.

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Egyre terjednek az okosórák! Ön már használ?


Igen
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei