iPhone 8

Jobban törik az iPhone 8, mint a Note 8

2017.09.25

Az Apple iPhone 8 sem maradhatott ki a mindenféle kínzó tesztből. Lássuk, hogyan bírja a törés-, a vízállósági- és sós vizes tesztet!

A bejelentés és az első tesztek után csak napok kérdése volt, mikor kapjuk meg a sok kritériumra kiterjedő stressz tesztet az iPhone 8-ra. Az új, teljesen üveg dizájn miatt joggal aggódnak a felhasználók, hiszen még sérülékenyebbnek tűnik a telefon, mint az elődei. És igazuk is van. A teszteket a PhoneBuff prezentálta, ellenfélnek a konkurencia nagyágyúját, a Samsung Galaxy Note 8-at állították.

Először a hátlapjára esik a telefon, ekkor még tökéletesen működik, a Note 8 viszont még csak ki sem kapcsol. Ezután több, más szögű esés következik, sarokra és kijelzőre is. Az iPhone 8 Plus kifejezetten jól teljesít ez utóbbinál, azonban a sarkokban már helyrehozhatatlan kár keletkezik. A Note 8 itt is jobb, köszönhetően a lekerekített éleknek, ám a kamera és a vaku már nem működik. A végső lökést az utolsó teszt adja meg, ahol tízszer ejtik le őket, itt az ötödik fordulónál az iPhone 8 feladja a küzdelmet és gyakorlatilag szétesik, egész üvegdarabok törnek ki belőle, a Note 8 viszont továbbra is működik. Úgy, ahogy.

Végül álljon itt egy Apple iPhone 8 Plus vs Apple iPhone 7 Plus összehasonlító videó. Jól látszik, hogy az iPhone 8 Plus egy hangyányit talán, ha gyorsabbnak tűnik a mindennapok használatában, holott a Geekbenchen brutálisan jól teljesített elődjéhez képest is. Ez is bizonyítja, hogy a szintetikus teszteken kapott számok csak arra jók, hogy az ember jól – vagy rosszul – aludjon, a mindennapok mutatják meg a telefon igazi tudását.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Egyre terjednek az okosórák! Ön már használ?


Igen
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei