Samsung

Jobban megy az iPhone 7, mint a 8

2017.11.10

Érdekes felmérést készített a Canalys, melyből kiderül, melyik iPhone mennyire megy éppen.

Az Apple először az iPhone 6 Plus-szal mutatott be nagyobb méretű okostelefont is a megszokott, 4.7 colos, kisebb modell mellé, azonban csak idén, az Apple iPhone 8 Plus megjelenésével érte el a gyártó azt, hogy már jobban fogy a méretesebb változat, mint a kisebb. 2017 harmadik negyedévében valóban kevesebb Apple iPhone 8 fogyott, mint iPhone 8 Plus. Ennek ellenére még mindig a régebbi telefonok kelendően, az Apple iPhone 7-ből ugyanis 13 millió példány fogyott, ezt követi az Apple iPhone 6s.

Meglepő, de az újabb modellek iránti kereslet idén alacsonyabb volt, mint tavaly, iPhone 8 és 8 Plusban 11.8 millió darab talált gazdára, nagy az eltérés az iPhone 7 és 7 Plus 14 milliós össz eladásához képest az első negyedévben. A Plus modelleket egyébként az Apple nagyobb darabszámban is gyártotta és szállította.

A Canalys szerint az iPhone 7 iránti érdeklődés az Apple iPhone 8 megjelenésének és az emiatti árcsökkenésnek köszönhető. Ha a gyártókat vesszük sorra, elég egyértelmű a helyzet, a Samsung vezet a legtöbb leszállított telefonnal, ezzel együtt az egyik legjobb a növekedésben is, de csak a Xiaomi és a Huawei után, a kínaiak ugyanis brutálisan terjeszkednek és növekednek.

A dél-koreai gyártónak sokat számított a Samsung Galaxy S8 és S8+ megjelenése, valamint hogy az igen elérhető árú Galaxy J szériát a méretes, indiai piacra is bevezette. A Samsung Galaxy Note 8-ból már most 4.4 millió darabot szállított a cég, ez pedig arra mutat, hogy a robbanó és kigyulladó Note 7 fiaskója nem annyira viselte meg a rajongókat.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

SZAVAZÁS

3 évvel ezelőtt látogatóink 23 százaléka egyáltalán nem használta internetezésre a telefonját. Nézzük meg mi a helyzet jelenleg. Ön internetezik a mobilján?


Igen, napi rendszerességgel
Igen, heti rendszerességgel
Igen, néha
NemKorábbi szavazások eredményei