iPhone 6

Idõzített bomba lett a iPhone 6 és a 6 Plus

2016.08.29

Az iFixit oldal szerint a régebbi Apple iPhone6 és Apple iPhone 6 Plus készüléke közül egyre több esetben találkoznak kijelzõ hibás darabbal.

A modellek esetében egyezik, hogy az Apple szerint felhasználói hiba az ok, egyelõre nem ismerték el a problémát, bár a gyártó fórumán egyre több a panasz. A probléma annyi, hogy a kijelzõ nem érzékel és a képernyõ felsõ részén vízszintes, villódzó sáv látható. Az iFixit Touch Disease-nek nevezte el a bugot, amely a 2015-ös készülékeket érinti. Rami Odeh, egy New Orleans-i szerelõ állítása szerint egyetlen hónap alatt száz ilyen hibás modellt kapott a kezei közé javításra, ugyanerrõl számolt be Jason Villmer is, aki Missouri-ban foglalkozik telefonok szervizelésével az STS Telecomnál. A hiba elõször csak egyszer-egyszer jön elõ, majd végleges lesz.

Az Apple nem fogadja el, hogy gyári hibásak lennének a megjelenítõk, így aki készülékérõl már lejárt a garancia, úgy a cég szerint nincs más megoldás, mint venni egy másik telefont. A legnagyobb probléma azonban mégiscsak az, hogy aki áldoz a nem olcsó kijelzõ cserére, annak újra visszajön a szürke sáv és az érzéketlenség.

http://www.telefonguru.hu/images/content/Still-picture-shows-the-gray-bar-at-the-top-of-the-screen.jpg

Az említett szakértõk kinulláztak néhány érintõképernyõ vezérlõ chipet, amely az alaplapon található. Ez a chip adja az utasítást arra vonatkozóan, hol nyomták meg a megjelenítõt. A problémát vagy az U2402 Meson Touch IC chip hibája okozza vagy pedig a bendgate-ként ismert, burkolat elhajlási gond, ami következtében az alaplap kezd eltörni, így szép lassan a kontaktot elveszti az említett chippel. Egyelõre tehát a garanciával rendelkezõ mobilok esetén vissza kell vinni a szervizbe a készüléket, akinek pedig nincs garanciája, annak nem megoldás sem a nagyon drága kijelzõ-, sem az alaplapcsere, inkább egy profi szervizbe kell vinni a hibás telefont, ahol ki tudják cserélni a két Touch IC chipet. Ez jóval olcsóbb és talán végleges megoldást is nyújt.A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Egyre terjednek az okosórák! Ön már használ?


Igen
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei