Samsung Galaxy Note 4: QHD, 16 megapixel, OIS, UV szenzor

2014.09.03| SamMobile
Címkék:

IFA 2014

,

Samsung


Itt a Samsung Galaxy Note 4 és a Samsung Galaxy Note Edge, valamint a már napokkal ezelőtt látott Samsung Gear S szintén hajlított megjelenítővel.

A pletykák igaznak bizonyultak, a megjelenésre már gyakorlatilag a Note 4 teljes tudása ismertté vált. A gyártó idei második zászlóshajója a Samsung Galaxy Note 4, amely ahogy várható, brutálisan jól sikerült. A Note 4-ben megtalálható egy 5.7 colos, QHD felbontású megjelenítő Super AMOLED alapokon, amely jobb betekintési szöget, gyorsabb reagálást és jobb kontrasztot ígér. A Note 4 a Galaxy S5 után a cég második QHD kijelzős modellje. A Samsung tovább folytatja a Galaxy Alpha-nál megjelent új dizájn filozófiát, így a fém keret visszaköszön és úgy övezi a megjelenítőt, hogy unibody kialakításúnak tűnik. A teljes fém ház helyett a gyártó inkább egy puha textúrájú hátlap mellett döntött, így még kevésbé lesz csúszós és elősegíti az egykezes használatot. A kijelzőt egy 2.5D üveg védi.

A Samsung Galaxy Note 4-ben a Samsung Exynos S SoC dolgozik a Heterogeneous Multi-Processing (HMP) technológiával karöltve, ez négy darab, 1.9 és ugyanennyi 1.3 gigahertzes processzort jelent, valamint egy Mali-T750 GPU-t 600 megahertzen. Európába várhatóan a 2.7 gigahertzes, négymagos Snapdragon 805 CPU-val és az Adreno 420 grafikus gyorsítóval felszerelt modell érkezik. A belső táhrely 32 gigabájt, ez akár 128 gigabájtos microSD kártyával is bővíthető, RAM-ból pedig kétcsatornás, 3 gigabájtos LPDDR3 érhető el.

Samsung Galaxy Note 4: QHD, 16 megapixel, OIS, UV szenzor

A Note 4 egy 16 megapixeles hátlapi kamerát kapott, amely Smart OIS-sel, avagy optikai képstabilizátorral ellátott, végre megérkezett a Samsunghoz is ez a funkció. Segítségével Ultra HD (3840×2160 pixel) felbontásban lehet videót rögzíteni 30FPS-sel. A Smart OIS kiküszöböli a telefon mozgásából adódó elmosódásokat és automatikusan megnöveli az expozíció idejét sötétben.

A régi 2.1 megapixeles előlapi kamera felbontása is megnőtt 3.7 megapixelre, f1.9 rekesz mellett. Gyárilag 90 fokos szögben készíthetők vele önarcképek, ez azonban a wide angle funkciónak köszönheteőn 120 fokra bővíthető, tehát gyakorlatilag panoráma szelfi készítésére alkalmas. A megnövelt megapixelek lehetővé teszi a QHD videó felvételét az előlapi kamerával is. A Samsung Galaxy Note 4 interfésze nagyban hasonlít a Samsung Galaxy S5-ben látottakra, ugyanazokat a módokat, effekteket és funkciókat lehet elérni, három új mód azonban megjelent a szelfizőknek.

A Note 4 támogatja az ötödik generációs Wi-Fi 802.11ac, a 2X2 MIMO, az NFC, az infra, a GPS, a GLONASS, a Wi-Fi Direct, a Bluetooth 4.0 BLE/ANT+ funkciókat. Azonban USB 3.0 helyett visszatért a microUSB 2.0-ra, ez mindenképp erős visszalépés a Note 3-hoz képest. Megjegyeznénk, hogy ennek ellenére valamit alkottak a fejlesztők, hiszen a Note 4 a Qualcomm-féle Quick Charge 2.0-val érkezik, így nulláról ötven százalékra mindössze harminc perc alatt feltölt, így tehát nem valószínű, hogy az USB 3.0 annyira hiányzik majd a felhasználóknak. Az Exynos és a Snapdragon verziójú Note 4-ek egyaránt támogatják az LTE hálózatokat.

Samsung Galaxy Note 4: QHD, 16 megapixel, OIS, UV szenzor

Szenzorok tekintetében elképesztő mennyiséget kapott a Note 4, így megtalálható benne gesture, gyorsulásmérő, mágnes, giroszkóp, RGB, IR-LED, távolság, barométer, hall szenzor, ujjlenyomat-olvasó, UV szenzor, pulzusmérő és SoO2 (ez utóbbi piacfüggő). Ezeket egészíti ki a három mikrofon a lehető legjobb zajcsökkentés érdekében, egy a készülék tetején kettő pedig az alján.

A Note 4 egyik legnagyobb újítása azonban az S Pen, amely számos plusz funkciót biztosít, az évek alatt bőven volt idejük a fejlesztőknek új lehetőségeket keresni. A Samsung szerint az új S Pen még természetesebb fogást biztosít, valamint felhasználó-barátabb Air Command funkciókat olyan újdonságokkal mint az Action Memo, a Screen Write, az Image Clip, valamint a bemutatóban sokat prezentált Smart Select. Természetesen nem maradt ki az S5-ben megismert Ultra Power Saving Mode, a Download Booster, a Private Mode, a Kids Mode sem. Gyárilag Android 4.4.4 KitKat rendszerrel lesz kapható a Note 4 TouchWiz launcherrel.

Nem esett még szó a Note 4 fizikai méreteiről: 153.5 x 78.6 x 8.5 mm, ehhez 176 gramm tömeg társul. A gyártó a Samsung Galaxy Note 4-et októberben dobja a piacra fekete, fehér, arany és pink színekben, nagyjából 800 eurót kér majd el érte Európában, az ajánlott fogyasztói árról a Samsung Benelux adott tájékoztatást.



További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei