Huawei

Huawei: bedurvul kamera és kijelző terén

2017.08.04

A kínai gyártó egyre jobb és jobb telefonokat gyárt, a Huawei Mate 10 pedig legalább olyan jó lesz, mint a konkurencia.

Napjainkban újra az a trendi, ha egy telefon minél nagyobb, legalábbis ami a megjelenítő méretét illeti. A felhasználói élmény érdekében ehhez egyre jobb minőségű panelekre és nagyobb felbontásra van szükség. Ehhez kapcsolódik az egyre jobb minőségű kamerák megjelenése is. A Huawei Mate 10 mindkét témában a lehető legjobb lesz, ugyanis az OPPO-val és a Vivoval együtt egy teljesen új dual kamera rendszert fejlesztettek ki, ez a „look-and-see dual lens” nevet kapta. A dizájn a 7P (hét részből álló műanyag lencse) technológián alapul. Ennek egy korai elődje kerülhet a Mate 10-be, mivel a fejlesztések még folynak és várhatóan a végleges kamera modul csak jövőre kerülhet szériagyártású telefonokba.

A 7P lencse egyrészt szignifikánsan megnöveli a képek felbontását, másrészt a kontrasztot, emellett jobb képminőség várható telefotó módban is. A korábbi változatokhoz képest az új kamera gyorsabb és jobb lesz, bár ez nem túl meglepő. Az új technológiát a Huawei a csúcsmodellekben alkalmazza majd. Jár hozzá optikai zoom is, amely egyelőre okostelefonban nem elérhető funkció.

A kijelzők terén sem tétlenkedik a kínai gyártó, ugyanis a Mate 10-be várhatóan 18:9 képarányú, full-screen kijelző kerül, akárcsak a Samsung Galaxy S8-ba. A JDI által gyártott megjelenítő hat colos és full HD vagy QHD felbontású lesz és az EntireView Display nevet kapja. Ezt a márkanevet a cég nemrég regisztrálta, ezzel lép a Samsung Infinity Display és az LG FullVision kijelzője mellé. A Huawei Mate 10 várhatóan csak októberben kerül bejelentésre.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

SZAVAZÁS

Idén nyáron megszűntek a roamingdíjak az EU-n belül. Ön már kipróbálta?


igen, és probléma nélkül működött
igen, de voltak technikai problémáim
NemKorábbi szavazások eredményei