Huawei - 30 milliárd dolláros bevételkiesés

2019.06.18| bloomberg
Címkék:

huawei

,

honor


A kínai óriáscég vezetői már felkészültek a nehéz időszakra, amelyben akár 60%-kal kevesebb mobilt értékesíthetnek, mint korábban.

A Bloomberg beszámolója szerint a Huawei vezetőinek sincsenek illúziók a főszereplésükkel zajló amerikai-kínai kereskedelmi háború következményeiről, így a cég alapítója, Ren Zhengfei például arról beszélt, hogy a követkető két évben 30 milliárd dolláros bevételkiesésre számítanak.

Mindez annak köszönhető, hogy a kínai óriás bevételeinek közel a fele a nemzetközi piacról érkezik, ahol egy ideig egészen biztosan nem számíthatnak korábbi partnereik támogatására, miközben le kell mondaniuk az Androidról és a legnépszerűbb applikációk használatáról is. Ennek fényében nem meglepő, hogy Zhengfei szerint hamarosan 40%-kal kevesebb mobilt értékesítenek majd, mint a korábbi időszakokban, ám iparági elemzők szerint ez a szám akár 60% is lehet.

Huawei - 30 milliárd dolláros bevételkiesés

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Az is biztosnak tűnik, hogy mindez érzékenyen érintheti a vállalat másik márkáját, a Honort is, amelynél nagy kérdés, vajon hogy teljesít Európában a hamarosan debütáló Honor 20. A Huawei mindenesetre felkészült arra, hogy a legnagyobb piacokon erősen visszaesik majd a Honor népszerűsége, ezért szükség esetén jóval kevesebb mobilt gyártanak le és küldenek Európába, mint azt korábban tervezték.

A Huawei vezetői ugyanakkor azt is elmondták, hogy a visszaesés nem lesz hatással a kutatás-fejlesztési költségvetésre, és még ha az Androidról le is kell mondaniuk, a nyár végén érkező saját operációs rendszerük megoldást kínálhat erre a problémára.

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei