Samsung

Hoppá! Olcsóbb az AMOLED mint az LCD

2016.03.25

Hát ezt is megértük, eljött a pillanat, amikor egyszerûen olcsóbban elõ lehet állítani a pár éve még igen drága AMOLED kijelzõ paneleket.

A Samsung anno letarolta a piacot a Super AMOLED megjelenítõvel, hiszen ezek az LCD-hez képest vékonyabbak, sokkal jobb kontrasztot, valamint igazi, mély fekete színt biztosítanak. Egy jó darabig nem is engedte ki a kezébõl a Samsung ezt a lehetõséget, majd amikor már rákapott a vásárlóréteg, elkezdte szépen más gyártók számára is elérhetõvé tenni a technológiát. Az IHS Technology szerint jelenleg 14.30 dollárba kerül egy öt colos, full HD felbontású AMOLED kijelzõ legyártva, míg egy ugyanilyen tulajdonságokkal bíró LCD 14.60 dollárba kerül, ezek az idei év elsõ negyedévének árai. Bár alig van különbség, fontos tudni, hogy alig három hónappal ezelõtt még több mint két dollárral volt drágább az AMOLED, így hosszabb távon látványos lesz újra az árkülönbség, ezúttal az LCD hátrányára.

http://www.telefonguru.hu/images/content/article_24100329451193.jpg

A Samsung az évek alatt folyamatosan fejlesztette a Super AMOLED paneleket, így ma már a DisplayMate szerint is a legjobb okostelefon kijelzõ típus. A nagyobbik dél-koreai cég kijelzõ gyártó részlege némileg csökkentette függését az anyavállalattól és egyre szorosabb kapcsolatot ápol kínai okostelefon márkákkal.A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Egyre terjednek az okosórák! Ön már használ?


Igen
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei