Hogyan roamingozzunk olcsón?

2015.07.13| NMHH
Címkék:

NMHH

,

roaming

,

Tantusz


Az NMHH most megjelent animációs kisfilmje a csökkenthető külföldi telefonhasználat költségeiről szól.

Az NMHH most megjelent animációs kisfilmje a csökkenthető külföldi telefonhasználat költségeiről szól. Nyáron az iskolai szünidő és a szabadságok idején az év más időszakaihoz képest az ügyfelek a szokásosnál gyakrabban használják telefonjukat külföldön. Nekik nyújt segítséget a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság fogyasztói tudatosságot támogató programjának animációs filmje: a négy fős család legfiatalabb tagjának útmutatásai hasznos tanácsokkal látják el az utazókat.

Az NMHH fogyasztói tudatosságot előmozdító programjának hétfőn megjelent animációs filmje egy négytagú család külföldi nyaralásán keresztül mutatja be közérthetően a roamingolással, a külföldi mobilhasználattal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. A Jótanácsok külföldi mobilozáshoz – Roamingtippek az NMHH-tól című filmben egy, a családjával külföldre utazó kislány, Lili narrációján keresztül az NMHH hasznos támpontot ad a külföldre utazóknak a hatóság Youtube-csatornáján, illetve a Videotár oldalon.

Az Európai Unió tagországaiban és három másik európai országban (Norvégia, Izland, Lichtenstein) egy megabájtnyi adatforgalomért legfeljebb 78,3 forintot kell fizetni. A mobiltelefonról indított hívások percenként legfeljebb 74,4 forintba, a fogadott hívások percenként 19,5 forintba kerülnek, a küldött SMS-ek darabára pedig maximum 23,5 forint. Az euróban meghatározott jelenlegi egységes árplafonok tavaly július 1-jétől érvényesek az említett államokban, szolgáltatótól és országtól függetlenül.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A külföldi mobilhasználat során egy kis odafigyeléssel az előfizetők jelentős összegeket takaríthatnak meg a mobilszámlán. Utazás előtt a szolgáltatónknál célszerű utánanézni annak, vajon szükséges-e aktiválni készülékünkön a roamingszolgáltatást vagy pedig az automatikusan be van állítva. A roamingszolgáltatás aktiválását csak egyszer kell elvégezni. Ha aktív a szolgáltatás, akkor a telefon a megfelelő beállítások alkalmazása mellett magától kapcsolódni fog a külföldi hálózatra. Az okostelefonokat és táblagépeket érdemes úgy beállítani, hogy azok ne kapcsolódjanak maguktól a hálózathoz, mert az alkalmazások automatikus frissülése jelentős adatforgalmat generálhat, amely után fizetni kell.

Az előfizetők védelmét szolgálja a mobilcégek által alkalmazott automatikus pénzügyi vagy adatforgalmi korlát is. A beállított korlát 80 százalékának elérésekor a szolgáltató tájékoztató SMS-t küld, majd amikor a fogyasztó eléri a 100 százalékos szintet, és nem jelzi a szolgáltatónak egyértelműen, hogy tovább kívánja használni az adatroamingot, a szolgáltatás megszakad. A külföldi mobilhasználatról szóló legfontosabb tudnivalók az NMHH belül működő Média- és Hírközlési Biztos Hivatalának oldaláról, ezen a honlapon érhetők el.

Az NMHH honlapján a TANTUSZ Roaming tarifa-összehasonlító segít tájékozódni a külföldi telefonhasználat költségeiről célországokra, szolgáltatókra, díjcsomagokra lebontva. A szolgáltatás 6 hírközlési szolgáltató közel 30 roaming díjcsomagjára lebontva, a világ bármely országában éppen érvényben lévő adatokra tud rákeresni, hogy milyen díjtételekkel és díjak mellett vehető igénybe a roamingszolgáltatás. A hatóság előző reklámfilmje, a közel 34 ezres nézőszámot elérő Hol van Klaus? a szülőknek adott tanácsot, hogy az online térben ugyanúgy meg kell védeni gyerekeiket a különféle veszélyektől, ahogyan azt a való életben tennék nyári szünet idején is.



messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei