Hogyan lehet a Samsung győztesből vesztes, ha az iPhone 15 Pro Max megérkezik?

2023.06.02| SamMobile

A kijelzőkeret-háború ismét aktuálissá válhat, ha igazak a legújabb pletykák a készülő iPhone 15 Pro Maxról.

Az Apple következő zászlóshajója vékony, 1,55 mm-es kijelzőkerettel rendelkezhet, ami komoly csökkenést jelentene a jelenlegi iPhone 14 jelenlegi 2,17 mm-es keretéhez képest. Ennek következtében a Samsung ezen a téren alulmaradhat az Apple-lel szemben, és a vállalat talán újra harcba akar szállni a legvékonyabb keretért, még akkor is, ha az elmúlt években némileg figyelmen kívül hagyta ezt a tervezési szempontot.

Ez pedig azért van így, mert a Samsung már nem a kínai riválisok utánzására törekszik, hanem inkább az Apple-re próbál hasonlítani. Ahelyett, hogy versenyfutásba bocsátkoznának és csökkentenék a költségeket, 2022 decemberében a jelentések szerint a Samsung Electronics alelnöke, Han Jong-hee utasította a Device Experience részleget, hogy "gondolkodjanak el azon, hogyan erősíthetnék az okostelefonok versenyképességét anélkül, hogy a költségcsökkentésbe bonyolódnának".

Hogyan lehet a Samsung győztesből vesztes, ha az iPhone 15 Pro Max megérkezik?

Az alelnök állítólag hozzátette, hogy "a költségcsökkentés olyan dolog, amit még az olyan későn érkező vállalatok, mint a kínai cégek is nehézség nélkül meg tudnak csinálni". Más szóval, a Samsungnak nem kellene ilyen stratégiák megszállottja lenni, és 2023-ra a vállalat áttért arra, hogy inkább az igazi riválisával, az Apple-lel versenyezzen. A techóriás a csúcsra akar törni, nem pedig az utolsó helyre.

Ha az Apple elkezd foglalkozni a kijelzőkeretekkel, a Samsung is elkezdheti

Az Apple sosem törődött igazán azzal, hogy a kijelzőkeretek szupervékonyak legyenek, míg a Samsung és a kínai márkák igen. Eközben a Samsung elkezdte utánozni az Apple-t, míg egyes kínai telefonmárkák tovább vékonyították a kijelzőkereteket.

A Google is teljesen felhagyott a kijelző kereteinek méreteivel való foglalkozással, és ezt napnál világosabban láthattuk a 2023 I/O-n, ahol a vállalat bemutatta a Pixel 7a és a Pixel Fold készülékeket, amelyek mindegyike vaskos kerettel rendelkezik.

Teljesen nyilvánvaló, hogy a Samsung, de még a Google sem törődik már azzal, hogy ezen a dizájnfronton versenyezzen a kínai telefonmárkákkal. Ami pedig az Apple-t illeti, a Samsung zászlóshajóinak már vékonyabb a keretük, mint az iPhone 14-nek. De a vállalat talán ismét elkezd majd törődni azzal, hogy a kijelzőkeretekről levetkőzzék a felesleget, ha a közelgő iPhone 15 Pro Max piacra kerül, és a világ legvékonyabb kijelzőkerettel rendelkező telefonja lesz.

Ha az iPhone 15 Pro Max új dizájnszabványt állít fel, a Samsungnak követnie kell, és a jövőbeli Galaxy S zászlóshajók minden eddiginél vékonyabb kereteket kaphatnak ennek minden előnyével és hátrányával együtt. Egyesek imádni fogják ezt a dizájnváltozást, míg mások azzal érvelnek, hogy a nagyon vékony keretek árthatnak a használhatóságnak és kényelmetlenebbé tehetik a navigációs gesztusokat.

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei