Hivatalos a Windows Phone 8.1

2014.04.03| GSM Arena

A Microsoft tegnap este hivatalosan is lerántotta a leplet a Windows Phone 8.1 operációs rendszerrõl, amely számos új funkciót vonultat fel.

A Microsoft tegnap este hivatalosan is lerántotta a leplet a Windows Phone 8.1 operációs rendszerrõl, amely számos új funkciót vonultat fel. Az elsõ újítás Cortana, amely nem más mint egy személyes virtuális asszisztens, akárcsak az Android esetében a Google Now vagy az Apple-nél Siri. Cortana természetesen nem Google, hanem Bing alapú, segítségével diktálással beállíthatók emlékeztetõk, naptári bejegyzések, események, vele hívhatók emberek, kérhetõk információk helyekrõl, de meg tudja mondani a pontos idõt, az idõjárást, mindent, amit a konkurens asszisztensek is tudnak. A Google Now-hoz hasonlóan az elõre beállított eseményekre figyelmeztet, megtanulja, mikor utazunk munkába és haza, ezekre automatikusan rákérdez. Cortana elõször az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és Kínában lesz elérhetõ és használható.

A következõ újdonság a már sokat pletykált Action Center, amely a más rendszerekbõl már ismert megoldás, az értesítési sávból lehúzható redõnyt jelenti. Ebben megtalálhatók toggle gyorsbeállító gombok, úgymint fényerõállítás, GPS, kijelzõ elforgatás, Wi-Fi, Bluetooth ki- és bekapcsolás, stb. Ezek alatt láthatók az elmulasztott események, következõ naptári bejegyzések és különféle alkalmazások értesítései.

Megújult a lezárt képernyõ, a nyitott API-nak köszönhetõen immár a fejlesztõkön múlik, hogy egy-egy app kezelhetõ-e a lezárt kijelzõn vagy sem. Szintén egy régóta várt újdonság a háttérkép megjelenése, mely a csempék hátterét képes megváltoztatni. Ez egy egyszerû, ám milliók által várt funkció, mely végre tényleg személyre szabhatóságot biztosít a WP felhasználóknak.

Itt az Internet Explorer 11 is, ez olvasó móddal, felturbózott jelszó-kezelõvel érkezik, így minden WP modellen szinkronizálhatóvá válnak egy-egy fiók jelszavai. Szintén sokak számára fontos a most megjelent InPrivate mód, mely követhetetlen böngészést tesz lehetõvé. Az IE 11 immár támogatja a WebGL-t és a YouTube által is használt HTML5 videólejátszást.

A Windows Phone 8.1 VPN és S/MIME támogatást is kapott. A Microsoft nem feledkezett meg a Sense alkalmazásokról sem, azokat feltuningolta, így jelent meg a Battery Power Sense, mely megmutatja, mely alkalmazások használják leginkább a telefon akkumulátorát, valamint beállítható akkumulátor kímélõ üzemmód is. A Wi-Fi Sense lehetõséget ad arra, hogy a Skype, Facebook és Outlook ismerõsök számára vezeték nélküli internetelérést biztosítsunk a jelszó kiadása nélkül, valamint segítségével bármikor automatikusan megkeresi és rácsatlakozik a készülék az ingyenes Wi-Fi hálózatokra.

Végre eltûntek a hardveres gombok, megváltoztak a hardveres követelmények is a rendszerhez, tehát a Windows Phone 8.1 esetében már a kijelzõn látható gombokkal kezelhetõ a mobil, ezek a megszokott Keresés, Start és Vissza funkciók. Említést érdemel a Csendes Órák funkció, ebben megadható, mettõl meddig ne csörögjön a mobil hívás, üzenet esetén, hogy ne legyen a felhasználó elérhetõ. A billentyûzet is megújult, a Wordflow névre hallgató újdonság nem tesz mást, mint Swype-szerû szövegbevitelt biztosít, így az ujjunk felemelése nélkül lehet írni, mely lényegesen gyorsabb a betûnkénti írásnál.

A Windows Phone 8.1 hónapokon belül elérhetõ lesz a támogatott készülékekre, valamint a késõ áprilisban, május elején piacra kerülõ modelleken már az új OS futhat. A Microsoft fejlesztõi számára április 10-tõl letölthetõ lesz a rendszer.



Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei