Xiaomi

Hé Xiaomi, hol a Pocophone F2?

2019.10.07

Egyre többen teszik fel a kérdést, hol a nagy várományos Pocophone F1 utódja?

A Xiaomi Pocophone F1 2018 közepén mutatkozott be és gyakorlatilag tarolt a kategóriában. Is. A kínai gyártó almárkája hatalmas sikert aratott, ez nem véletlen. Megjelenésekor hardveresen több téren a csúcsot, míg árazásában épphogy a középkategóriát idézte az F1. Snapdragon 845 chipset, 6.2 colos kijelző, 4000 mAh kapacitású akkumulátor, valóban hosszú üzemidővel, mindez pedig alig 100 ezer forintért. Ilyen szuper árért el lehetett nézni az LCD kijelzőt és a műanyag, vastag keretes burkolatot, az árérzékeny vásárlók számára ezek nem okoztak gondot.

Követve tehát 2018 sikerét, rengetegen várták 2019 közepét, a Xiaomi Pocophone F2-t, ez azonban nem akar megérkezni még mindig, egyelőre pletykák sem jelzik érkezését. Mi okozhatja ezt? Az egyik fő ok a Xiaominál keresendő, ugyanis júliusban a Poco almárka vezetője, Jai Mani elhagyta a céget öt év után. Annyira meghatározó szerepet töltött be a Poconál ténylegesen, hogy ez valóban lehet az egyik oka a jövendő modellek csúszásának.

A másik ok lehet a Snapdragon 855 Plus chipsetre várakozás, a Xiaomi ugyanis a piacon elérhető leggyorsabb processzort akarja beletenni idén is a Poco csúcsmodelljébe és hiába jelent meg év elején a 855, a Qualcomm nagy meglepetésre fél évre rá kiadta a még gyorsabb Plus verziót.

Egy harmadik lehetőség, hogy egyszerűen a Redmi K20 váltja a Pocophone F1-et. A K20 Indiában júliusban debütált, Snapdragon 855 SoC-cal és 4000 mAh-s akkumulátorral, ehhez három hátlapi és egy pop-up szelfi kamera is tartozik, extraként pedig alig 120 ezer forintot kérnek el érte, talán nem akarja a Xiaomi a házon belüli márka rivalizálást (pedig a Huawei-nek is bejött a Honorral).

Alig 100 dollárral kerül többe a Redmi K20 Pro, amely már AMOLED kijelzőt, ebbe épített ujjlenyomat-olvasót is nyújt a vásárlóknak. Igazán aprópénz a felár ezekért cserébe. Elég esélyes, hogy ha lesz Pocophone F2, akkor a Pro-hoz hasonló tudást hoz, minimális butításokkal, továbbra is 100 ezer forint körüli összegért.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Egyre terjednek az okosórák! Ön már használ?


Igen
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei