Havi 251 milliót költenek a mobiltárcások

2019.03.18| K&H

Megközelítette a 4 milliárd forintot a mobiltárcás költések összege a K&H-nál a 2017 novemberi indulás óta eltelt 15 hónapban.

Ráadásul az aktív mobiltárcás ügyfelek a kártyás vásárlásaik több mint felét fizették okostelefonjukkal. A K&H mobiltárcásai havonta átlagosan 54 ezer forintot, egy-egy vásárlásnál pedig átlagban 4488 forintot költöttek. Az ügyfelekre jellemző egyébként, hogy leginkább 5 ezer forint alatti vásárlásra használják a mobiljukat. A K&H tapasztalatai szerint a mobiltárcás ügyfelek szeretik ezt a megoldást és a jövőben várhatóan egyre többen használják majd a szolgáltatást.

Több mint egy év alatt már közel 4 milliárd forintot költöttek a K&H mobiltárcás ügyfelei. A bank 2017 nyarán indította el a mobiltárca szolgáltatását, amelynek segítségével több százezer Mastercard vagy Maestro bankkártyával rendelkező lakossági ügyfél fizethet könnyen és gördülékenyen mobiltelefonjával.

A mobiltárca indulásától számított 15 hónap alatt, 1 millió tranzakcióval összesen 3,9 milliárd forintért, havonta átlagban 251 millió forint értékben vásároltak az érintettek. Egy-egy vásárlás értéke átlagosan 4488 forintot tett ki. Egy-egy K&H-s mobiltárca-használó pedig havonta átlagosan 14 alkalommal vásárol a telefonjával és összesen 54 ezer forintot költ. Az eddigi tapasztalatok alapján elsősorban az 5 ezer forint alatti kártyás vásárlásoknál kap főszerepet a mobiltárca, 57 százalékos a részesedése. A bank szerint a mobiltárca kedveltségét jelzi, hogy az aktív használók a kártyás vásárlásaik több mint felét, 51 százalékát bonyolították az okostelefonjukkal.

Havi 251 milliót költenek a mobiltárcások

Talán meglepő lehet, de a mobiltárcás ügyfelek között éppúgy megtalálhatóak a fiatalok, mint az idősebbek. A legfiatalabb mobiltárcás 14 éves, a legidősebb női ügyfél 83, míg a legidősebb férfi mobiltárcás 88 esztendős. A mobiltárcás fizetés teljesen helyettesítheti a fizikai bankkártyával történő vásárlást, így az elkövetkező időszakban lendületes előrelépés várható elterjedésében. A bankkártyások tábora pedig több százezres, így ez óriási növekedési lehetőséget jelent a mobiltárcás fizetés szempontjából.

A K&H mobiltárcájának használata nagyon egyszerű: először digitalizálni kell a bankkártyát, vagyis létre kell hozni a kártyához kapcsolódó csak digitálisan létező bankkártyát. Ehhez le kell tölteni a K&H mobilbankot egy NFC funkcióval rendelkező androidos okostelefonra, majd a mobiltárca funkcióba belépve ki kell választani a digitalizálandó bankkártyát, ezt követően pedig választani kell egy PIN-kódot a mobiltárcánkhoz. A K&H mobiltárcájának előnye, hogy a mobilbank része, ezért nem szükséges más alkalmazást használniuk az érintetteknek. Ha 5000 forint alatti értékben vásárol valaki, akkor a kártyaterminálhoz kell érinteni a telefont és a tranzakció megtörténik, csakúgy, mint egy érintős kártya esetében. Ha 5000 forintnál nagyobb az összeg, akkor az érintést követően a mobilon keresztül kell megadni a 4-8 jegyű, úgynevezett tárca PIN-kódot. Lényeges szempont, hogy az okostelefonos fizetéshez nincs szükség internetkapcsolatra, csak az NFC funkciónak kell aktívnak lennie.

 

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei