huawei

Harmony OS - itt az új Huawei rendszer?

2019.07.15
Címkék:

huawei

,

harmony os


A kínai gyár most regisztrált egy operációs rendszer nevet, ami valószínűleg a saját fejlesztésű operációs rendszerük.

Ebben a pillanatban talán nincs a világon olyan személy, aki biztosan tudná, hogyan fog kinézni a Huawei 2020-as mobiltelefon felhozatala – legalábbis ami az operációs rendszert illeti. Néhány hete ugyanis a kínai óriást tiltólistára tette az amerikai kormányzat, és ugyan Trump nemrég enyhített a szankciókon, egyelőre kiszámíthatatlan, hogy mit hoz a jövő. Egyrészt úgy tűnik, hogy nem minden szankció alól mentesült a kínai cég, így még az sem teljesen biztos, hogy visszakapják az Androidot, másrészt megjósolhatatlan, hogy a kínai-amerikai feszültség miatt nem kerül-e hamarosan ismét bajba a Huawei.

A cég viszont hónapok óta gőzerővel dolgozik a saját operációs rendszerén, amire akkor lesz szükségük, ha kitiltják őket az Androidról. De meglehet, mostmár akkor sem mondanak le róla, ha ez nem történik meg, hiszen rengeteg pénzt és munkaórát öltek bele az új rendszer tervezésébe. Az mindenesetre biztos, hogy a legújabb hírek szerint a kínai gyár Harmony OS néven regisztrált egy nevet az EU megfelelő hivatalánál, ez pedig szinte biztosan a saját operációs rendszerük lehet.

Azt azonban, hogy valaha megismerhetjük-e a Harmony OS-t még nem lehet tudni, valószínűleg a következő hetekben dől el a sorsa.

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Ön használ digitális asszisztenst?


Igen, Google Asszisztens-t
Igen, Cortana-t
Igen, Siri-t
Igen, Bixby-t
Igen, Blackberry Assitant-et
Igen, Hound-ot
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei