HTC-re váltott a CM ROM-ok atyja: One vélemény

2013.04.23| Google Plus

Kisebb meglepetést okozott Steve Kondik, a CyanogenMod ROM alapítója, aki egészen múlt hétig Samsung okostelefont birtokolt.

Kisebb meglepetést okozott Steve Kondik, a CyanogenMod ROM alapítója, aki egészen múlt hétig Samsung okostelefont birtokolt. Mint ismeretes, Steve-re és munkájára hamar felfigyelt a Samsung és több év után bekebelezte a cég, azonban nem bírta túl sokáig a multinacionális vállalati légkört vagy inkább a rendelkezésére álló lehetőségeket korlátozták túlságosan, nem tudni, ám alig egy hónapja kilépett a Samsungtól. Steve hét vége előtt eldöntötte, hűtlen lesz az eddig jól bevált márkához és egy HTC One-nal lepte meg magát.

Kondik ahogy hazaért, a HTCDev-től bekért kóddal nyitotta a bootloadert, ezzel egyébként helyből elveszítette a garanciáját, majd CWM recoveryt tett fel és készített egy teljes mentést, ahogy azt ilyenkor illik. A hardver kimondottan bejött a CM alapítónak, az 1080p felbontású kijelzőről nem is beszélve, amely fantasztikus és meglehetősen fényes, bár elmondása szerint nem adna plusz pénzt telefonon az 1080p-s kijelzőért, ha minden más felsőkategóriás hardver megtalálható lenne benne. A külső leginkább a Samsung Series 7 laptopjára emlékezteti, amely pozitívum. Mindössze két kapacitív gomb hever az előlapon, a nemrég használt appok listáját a home gomb dupla nyomásával lehet elővarázsolni. Amivel nem tudott Steve megbékélni, az a menü, avagy a telepített alkalmazások listája, ez a Sense 5.0 leggyengébb része. Legrosszabb a három oszlopos elrendezés, amelyet vertikálisan lehet görgetni, ám csak oldalanként, így megnehezíti a gyártó azok dolgát, akik több száz alkalmazással dolgoznak. Némi könnyítést ad a mappákba tömörítés lehetősége, de nem tűnik ez a legjobb megoldásnak.

HTC-re váltott a CM ROM-ok atyja: One vélemény

Ezzel szemben örömmel üdvözölte a Sense 5.0 egyéb újításait, úgymint a teljes kijelzős widgeteket, a mélyen integrált közösségi hálózatokat és a hírfolyamot annak ellenére, hogy még bőven talált benne fejlesztenivalót és lehetőséget. Amiben nagyon jó a HTC One, az a lezáró képernyőnél választható témák és widgetek száma, így a képernyőzár feloldása nélkül számos fontos információhoz juthat a felhasználó. Hatékonyság tekintetében ugyanaz a chipset dolgozik a HTC One alatt mint a Samsung Galaxy S4-ben, mindkettő többet ad mint amire az átlagos usernek szüksége lehet. Steve Kondik tehát jelenleg szereti a HTC One-t, főként azért, mert egyszerűen fejlesztőnek tűnik, márpedig egy évek óta főzött ROM-okat készítő csapat vezetőjének ez az egyik legfontosabb funkció.



További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.
Régebbi csúcsmodellekre már március végén érkezik a One UI 6.1

Régebbi csúcsmodellekre már március végén érkezik a One UI 6.1

2024.03.16
| SamMobile
A Samsung megerősítette, hogy a One UI 6.1 még ebben a hónapban megjelenik néhány telefonra és tabletre.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre felkapottabb a használt mobiltelefonok vásárlása! Te már vettél használt telefont?


nem, még soha
még nem, de tervezem
igen, volt már, hogy vettem használt mobilt
igen, mindig használt mobilokat használtam



Korábbi szavazások eredményei