Qualcomm

Grafikában a Snapdragon 845 leveri az iPhone X-et

2018.02.13

Szintetikus teszten jelent meg a Qualcomm Snapdragon 845 processzora és van, amiben jobb az Apple iPhone X megoldásánál is.

Hatékonyabb működés, jelentősen továbbfejlesztett grafikus tudás és minden, ami ezek között van, ez a Snapdragon 845, az Androidhoz elérhető jelenlegi legerősebb processzor, tavaly decemberben mutatták be. Jelenleg a Samsung választotta biztosan a Galaxy S9 és S9+-hoz, ám idén érkezik LG, Sony és Xiaomi okostelefon is ezzel a chipsettel felszerelve.

A tavalyi Snapdragon 835-höz képest főként a hatékonyabb működés, a jobb energiagazdálkodás és a szintén sokat előrelépett hőelvezetés a legfontosabb újítások. Nem elhanyagolható, hogy a vezérlőrendszer változott, a korábban használt big.LITTLE helyett már a DinamIQ technológia dolgozik.  

Kattints a nyilakra a galériához!

Az Anandtech a Qualcommnak köszönhetően tesztelhette le az új processzor tudását a QRD (referencia modell) készülék segítségével. Az alábbi táblázat szépen összefoglalja az aprónak tűnő, ám valóban méretes ugrást szinte minden téren, az egyetlen hasonlóság a 10nm-es technológia használata, ám ebben is már a második generációst választotta a Qualcomm a 845-höz. Az új A75-ös magok átlag 30 százalékos előrelépést biztosít, ehhez jön hozzá a magasabb órajellel járó javulás, szintén hasonló arányban.

Videósoknak fontos, hogy a 835-höz képest az új chipset már 60 fps-sel is tud 4K mozgóképet HDR-ben rögzíteni, valamint támogatást élvez a Quick Charge 4+, és a dual SIM-es dual VoLTE is. Összességében nem egetverő teljesítmény növekedés várható, ám a Snapdragon 845 minden fronton határozottan jobban teljesít elődjéhez képest.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Ön hol vásárol mobiltelefont?


Mobilszolgáltatónál
GSM boltokban
magyar webshopokban
külföldi webshopokban
nagy offline áruházakbanKorábbi szavazások eredményei