Google Pixel 4 és 4 XL: ezek nagyot fognak szólni

2019.10.16| Phone Arena

A Google bemutatta a Pixel család két új tagját, ezek a Pixel 4 és a 4 XL, amelyek szokás szerint itthon, hivatalosan nem lesznek kaphatóak.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Ettől függetlenül más európai országokban lazán beszerezhetők, így érdemes lehet velük számolni, elvégre nem csip-csup semmiségekről van szó, a Pixelek például kamerában agyonvernek jelenleg mindenkit. Az biztos, hogy a Pixel 4-ek az utóbbi idő legrosszabbul titkolt mobiljai, hónapok óta szivárogtak információk, így a megjelenésre majdnem mindent tudni lehetett róluk. A konkurencia csúcsmobiljaitól eltérően a Pixel 4-ek nem hoztak semmilyen különleges dizájn elemet, az előlapon a keret felső éle vastagabb, így némileg aszimmetrikus a megjelenés. A hátlapon a kamerákat rejtő sziget az egyetlen feltűnő részlet, szerencsére nem túl nagy.

Google Pixel 4 és 4 XL: ezek nagyot fognak szólni

Ami az anyaghasználatot illeti, alumínium keret és matt üveg az összeállítás, a tavalyi, egyébként tetszetős kéttónusú üveg a múlté, cserébe az Oh So Orange új szín kis felfrissülést hoz a fekete és fehér kínálatba. A Pixel 4 ujjlenyomat-olvasót nem kapott, ehelyett a vásárlóknak meg kell elégedni a 3D arcelismerővel. A burkolat IP68-as és egyben helyet ad a sztereó hangszóróknak.

A Pixel 4 kompaktnak mondható, 5.7 colos, 19:9 képarányú OLED kijelzőt hozott fullHD+ felbontással, 444ppi pixelsűrűséggel. Ezzel szemben a nagyobb modell, a Pixel 4 XL 6.3 col képátlóval és QHD+ felbontású panellel felszerelt, 533ppi pixelsűrűséggel. A legjobb azonban az idei év slágere, a 90Hz-es frissítési ráta, amely a OnePlus 7 és 7T modelljeiben debütált először.

Google Pixel 4 és 4 XL: ezek nagyot fognak szólni

A Pixel 4-ek nagy dobása a Motion Sense interfész, amely lehetővé teszi a telefon és több alkalmazás különféle aspektusokban való kezelését levegőben tett gesztusokkal. A keretben rejtőző „Soli” érzékelőnek köszönhetően a mobil tökéletesen érzékeli és nagy pontossággal leköveti a kiadott parancsot. Ezek gyenge fényviszonyoknál is működnek, ugyanis a technika elektromágneses hullámok visszaverődésén alapszik.

A Google szerint sokkal természetesebb gesztusokat használni, mint egy üvegdarabot „nyomogatni”, azonban egészen napjainkig ez nem volt teljes értékűen használható, hiszen a gesztusvezérlések a kamerákra támaszkodtak, komoly fizikai gátat szabva. A Motion Sense akkor is működik, ha a képernyő ki van kapcsolva. A funkció lehetővé teszi dalok átugrását, riasztások némítását, hangerő módosítást vagy teljes némítást is akár.

A korábbi Pixel modellektől eltérően a 4-es széria a hátlapon két optikát kapott, egy hagyományos és egy teleobjektívet. Talán jövőre még egy ultraszéles érzékelő is jár majd hozzájuk. Mindkét telefon fő kamerája a 12.2 megapixeles, f/1.7 fényértékű változat, ehhez 16 megapixeles, f/2.4-es teleobjektív tartozik. Mindkét szenzor Dual Pixel támogatást, optikai és elektronikus képstabilizátort is kapott. A nagyfelbontású zoom együttműködik a teleobjektívvel, így veszteségmentes nagyítást tesz lehetővé. A felhasználók nagy kedvence lesz az éjszakai mód, amely kategóriájában – is – ver mindent. Továbbra is a szoftver a lelke a minőségnek. A gépi tanulásnak köszönhetően először egy HDR+-os előnézetet kapunk, ezután készül maga a fotó.  

Google Pixel 4 és 4 XL: ezek nagyot fognak szólni

A Pixel 4 és a 4 XL hatékonyságát a Snapdragon 855 chipset és 6 gigabájt RAM adja. Ez sokkal jobb a tavalyi Pixel 3 4 gigabájt RAM-jához képest. Ami az akkumulátort illeti, a kisebb modell 2800, míg a nagyobb 3700 mAh kapacitást biztosít, támogatást élvez a vezeték nélküli és a 18 wattos vezetékes gyorstöltés. A Pixel 4 a tengerentúlon 799/899 dolláros áron vásárolható meg jövő héttől, míg a Pixel 4 XL-ért 899/999 dollárt kér el a Google.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei