Google Pixel 3

Google Pixel 3 és XL: íme az új funkciók

2018.10.10

A keresőóriás tegnap mutatta be a Google Pixel 3 és a Pixel 3 XL mobilokat, lássuk az új lehetőségeket!

A legfontosabb részleteket már leírtuk itt, nézzük meg, milyen „apróságokat” kapnak még a felhasználók. A kijelző OLED, azonban arra nem tértünk ki, hogy a flexibilis megoldás magasabb kontrasztot, még szélesebb betekintési szöget és vibrálóbb színeket is jelent egyben. A 6.3 colos XL felbontása ráadásul QHD+, emiatt is volt szükség nagyobb kapacitású akkumulátorra. Az új kijelzők támogatják a HDR média megjelenítést.

Az új Pixelek kamerája jobb az Apple iPhone XS optikájánál, a Google ezt egyetlen szenzorral is meg tudja oldani, míg jelenleg mindenki más kettő vagy még több szenzorral próbál minőségibb fotókat készíteni. A Google trükkje az évek során összeszedett Google Images algoritmus ismereteken alapul, több százmillió fotó elemzése után.

Ehhez tette hozzá a gyártó a már említett Top Shot felvételt, amely mesterséges intelligenciát használ, hogy minél tökéletesebb fotó készüljön, figyel a mosolyra és hogy ne legyen csukott szemű alany, valamint a teleobjektív nélküli veszteségmentes zoom és a továbbfejlesztett, gyenge fényviszonyok közti fotózás lehetőségét. Végül, de nem utolsósorban sokak számára fontos a széles látószögű, 8 megapixeles előlapi kamera, így nem marad le senki a szelfikről.

A Pixel 3 és a Pixel 3 XL egyaránt sztereó hangszórókkal rendelkezik az előlapon, ezeket egy Grammy győztes producer hangolta. Extraként az év végéig Pixelt vásárlók fél év YouTube Music Premium előfizetést kapnak ajándékba.

Nem hagyhatjuk ki a Qualcomm Snapdragon 845 chipset említését sem, amely egyrészt 2.5 gigahertzes órajelen tud dolgozni, de támogatja a gigabites LTE hálózatokat, ez praktikusan akár 1Gbps letöltési sebességet jelenthet hálózati lefedettségtől és támogatástól függően. Még ha az adott szolgáltató ezt nem is támogatja, a valódi életben a letöltés gyorsabb, mint más, LTE-s telefonon.

Gyors töltés vezetéken és anélkül is. Az új Pixelek végre támogatják a vezetékmentes töltést, erre nagy szükség volt, hiszen a konkurencia hosszú évek óta biztosítja más mobilok esetén. A Google szerint tizenöt perc töltés akár hét óra üzemidőt is hozhat, ez többek között a szoftveres optimalizálónak is köszönhető.

Míg a Pixel 2 és párja csak IP67 védelemmel rendelkezett, addig a Pixel 3 párosa már IP68-cal, tehát akár fél órát is gond nélkül kibírnak egy méter édesvíz alatt, illetve az XL másfél méterig is vízálló.

A vezetékes töltés 18W-os töltőfejjel működik, így másfél óra alatt feltölthető a nagyobb akkumulátor is. Ezzel szemben természetesen lassabb a vezetékmentes, 10W-os töltés, ráadásul meg kell venni hozzá a 79 dolláros Pixel Stand töltőt is (bár hagyományos vezetékmentessel is működik).

A Pixelek nem sokat firtatott egyik újítása a Titan M, amely egy, a Google által tervezett speciális titkosítási processzort jelent, így a cég szerint a Pixel 3 a legbiztonságosabb telefon, amit valaha kiadtak. A Titan M chip tárolja és védi a felhasználó feloldó azonosítóját, kezeli a hardveres titkosítást, megvédi az alkalmazások adatait és még arról is gondoskodik, hogy a teljes operációs rendszer kódszerkezetét ne lehessen módosítani.

Az új Pixelek sajnos nem csak jó és új dolgokat hoztak, de ennek megfelelően igen borsos árat is. A pixel 2 még 650 dollár volt, a Pixel 3 pedig már 800-tól indul, a Pixel 2 XL 800 dollárjához képest a Pixel 3 XL-ért pedig már 900 dollárt kérnek el, ezek pedig mind az alap, 64 gigabájtos modellek árai, a 128 gigabájtosokért további 100 dollár felárat kérnek el.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Önnek mi a legfontosabb tényező telefon vásárlása esetén?


kamera minősége
memória nagysága
telefon mérete
kijelző minősége
meddig bírja az akku
ár - érték
jó márka legyen
egyébKorábbi szavazások eredményei