Felturbózta beltéri 4G lefedettségét a Telenor

2016.12.08| Telenor

A falak mögé és a pincékbe is mobilnetet visz a Telenor.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

  • Az év végéig 47%-kal növeli a 4G teljes beltéri lefedettségét a Telenor Budapesten, és több nagyvárosban is folyamatban vannak a fejlesztésekA teljes beltéri lefedettséggel bíró területeken így egy lakás szinte minden zugában ugyanúgy mobilinternetezhetünk, mint kültéren
  • A fejlesztésnek köszönhetően a gyérebb vezetékes internet ellátottsággal rendelkező helyeken a Telenor otthoni internetezésre szánt Hipernet home tarifája megfelelő
  • A 84,9%-os, úgynevezett deep indoor lefedettség elérésével az utcától több fallal elválasztott helyiségekben is elérhetővé válik a cég mobilszolgáltatása, így például a Gozsdu udvar pincehelyiségekben működő éttermeiben is van mobilinternet és telefonálási lehetőség
  • A szupergyors adatátvitelt biztosító 4G országos lakossági lefedettsége 98%
  • A Telenor idén 650 bázisállomáson kapcsolta be a 4G+-t, amellyel akár a 4G-nél kétszer gyorsabb, 300 Mbps-os letöltési sebesség is elérhető az LTE Advanced technológiát támogató készülékekkel

A mobilinternet térhódításával a mobilhálózatok működtetése és bővítése egyre komplexebb feladattá válik, mivel a beszédhívásokat kiszolgáló 2G-s technológiák mellett a mobilinternetes adatátvitelt biztosító 3G és 4G szolgáltatásoknak is tökéletes lefedettséget kell biztosítani, hiszen az ügyfelek már nemcsak telefonon, hanem a közösségi oldalakon is folyamatosan elérhetők akarnak maradni.

Felturbózta beltéri 4G lefedettségét a Telenor

Ennek érdekében a Telenornál az idén egy külön projekt keretében az év eleji 37,87%-ról október elejére 67,32%-osra bővült a belváros teljes beltéri 4G lefedettség, az év végére pedig eléri majd a 84,9%-ot. A szakzsargonban deep indoor coverage néven emlegetett érték abban tér el a „hagyományos” beltéri lefedettségtől, hogy az, egy lakóhelyiség csaknem teljes, a már megszokott 2G vagy hangszolgáltatással megegyező lefedettségét célozza meg. Például olyan helyiségekben is elérhetővé válik a 4G, amelyeket az utcától egynél több fal választ el.

Ateljes beltéri lefedettség révén például a Gozsdu udvar pincehelyiségeiben működő szórakozóhelyeken, és ehhez hasonló helyszíneken is elérhető a beszédhívás mellett a gyors mobilinternet. Az ügyfeleknek nem kell attól tartaniuk, hogy nem érkeznek meg e-mailjeik és chates üzeneteik, vagy nem tudják feltölteni frissen készített fotóikat a Facebookra vagy az Instagramra.

A Telenor számára azért kulcsfontosságú, hogy Budapest mellett minél több városban biztosítson teljes beltéri lefedettséget, mert ezeken a területeken Hipernet adathálózatán keresztül a vezetékes internet alternatívájává válhat, mobilinternetes szolgáltatásokat kínálhat akár otthoni, akár üzleti ügyfelei számára. A mobilinternet alkalmazásának számos előnye van, például nem igényel szerelést, és az internetkapcsolat az előfizetővel együtt egyszerűen új lakásba költöztethető.

Hogyan lehet kifejezetten a beltéri lefedettséget növelni?

Mind 3G/UMTS, mind 4G/LTE technológián alapvetően az alacsonyabb frekvencián (ami kedvezőbben terjedő, nagyobb hullámhosszú jeleket használ) üzemelő rendszerekkel lehet a leghatékonyabban a beltéri lefedettséget javítani. Az alacsonyabb frekvenciának köszönhetően a bázisállomás és a mobil készülék között fellépő ún. szakaszcsillapítása kisebb. A 4G technológia azonos sávszélesség mellett több mint kétszer annyi ügyfelet képesek megfelelő minőségben kiszolgálni a 3G-nél. Egyforma felhasználószám mellett pedig jóval nagyobb adatátviteli sebességet nyújt.

A nehézséget az okozza, hogy a rádiófrekvenciák kapacitása véges (egy-egy adott sávnak is csak különböző, kisebb-nagyobb részét használhatja egy-egy szolgáltató), nem működhet minden szolgáltató minden szolgáltatása alacsony frekvencián, mert zavarnák egymást. A szolgáltatók mindig igyekeznek az optimális technológiához tartozó megfelelő frekvencia kiválasztására, hisz könnyen előfordulhat, hogy alacsony frekvenciájú technológiával nagy területet tudunk ellátni, de a cella alatt lévő jelentős ügyfélszám miatt már nem lenne elég a kapacitás, vagyis egy előfizetőre nem jutna kellő adatátviteli sebesség.



messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei