huawei

Feloldották a Huawei elleni szankciókat!

2019.06.30
Címkék:

huawei

,

trump


Happy enddel zárulhat a kitiltási ügy, az amerikai elnök ugyanis levette a tiltólistáról a kínai óriást.

Az elmúlt hetek kiemelkedő történése volt, hogy Donal Trump az amerikai-kínai kereskedelmi háború részeként tiltólistára rakta a Huaweit, amellyel így egyetlen amerikai vállalat sem üzletelhetett. Ez azt jelentette a kínai óriás számára, hogy a jövőben kizárják a hivatalos Android frissítésekből, de a számára fontos chipseteket, processzorokat sem vásárolhatja meg az amerikai vagy éppen angol partnereitől. Ennek folyományaként egy ideje már arról lehetett hallani, hogy a Huawei saját operációs rendszert kíván bemutatni, amibe azonban – gazdasági sikerek ide, vagy oda – már másoknak is beletört a bicskájuk.

Váratlanul azonban megoldódni látszik a probléma, Donald Trump ugyanis a G20-as csúcstalálkozó után bejelentette, hogy leveszi a tiltólistáról a Huaweit, azaz ismét üzletelhet velük a Google és minden más korábbi partnere.

Arról azonban még korai beszélni, hogy vajon a kínai vállalat mit tesz most, szó nélkül visszaáll a sorba, vagy így is bemutatja a saját rendszerét, hiszen a tiltás feloldása láthatóan őket is meglepte.

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Egyre terjednek az okosórák! Ön már használ?


Igen
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei