Android O

Ezt tudja az Android O!

2017.05.19

Megérkeztek az első hírek az Android O fejlesztői verziójából.

A Google fejlesztői fórumán, az I/O 2017-en bemutatták az Android O verziót, méghozzá egy kétórás esemény keretein belül. Rengeteg új funkció jellemzi majd a rendszer új verzióját és ezzel együtt a fejlesztők számára elérhető lesz az Android O újabb bétája is. Az újdonságok között megtalálható lesz:

  • a kép-a-képben funkció, értesítési pöttyök, jobb másol-beilleszt funkció, ezek nem tesznek mást mint például YouTube videónézés közben lehet videóhívást folytatni valakivel a PiP móddal, ez igencsak hasznos, egyébként az itthon kevésbé elterjedt Android Duo app is támogatja.

 

  • A Dots nevű lehetőség lehetővé teszi az értesítések egy újfajta bemutatását, ha érkezik egy, akkor egy kis pötty felbukkan a jobb felső sarokban, ezt hosszan lenyomva pedig láthatóvá válik egy pop up menü. Az értesítés mellett több gyors funkció is elérhető segítségével.
  • A következő, bár nem átütő erejű, a widgeteket érinti. Az Android O-ban jelenik meg az adott program ikonjának hosszú nyomásra számos lehetőség, amelyet eddig csak widgetként használhattunk.
  • Továbbfejlesztették a quick settings menüt is, ez a redőnyből lehúzható gyorsindító ikonokat jelenti. Korábban ezek sötétszürke-kék árnyalatot kaptak gyárilag, az Android O-val viszont jobban áttekinthető lett a szürkeárnyalatos megoldás miatt.
  • Az éjszakai szemkímélő mód már az Android 7.0 Nougat óta meglévő funkció, viszont az O-ban már az is beállítható lesz, hogy mennyire szeretné a felhasználó sárgára változtatni a fehéreket, avagy mennyire húzná le a kék színt a színskáláról.
  • Hasonlóan jobban személyre szabhatók lesznek az ikonok is, bár ez egyelőre csak a gyári Pixel Launchert érinti. Ezen kívül új emojik is megjelennek, valamint a Gboard billentyűzetben újdonságként valós idejű fordítás is elérhető lesz, bár magyart valószínűleg nem támogat.

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

SZAVAZÁS

3 évvel ezelőtt látogatóink 23 százaléka egyáltalán nem használta internetezésre a telefonját. Nézzük meg mi a helyzet jelenleg. Ön internetezik a mobilján?


Igen, napi rendszerességgel
Igen, heti rendszerességgel
Igen, néha
NemKorábbi szavazások eredményei