Spektral

Érdekes céget vásárolt fel az Apple

2018.10.11

Az Apple a legnagyobb titokban vásárolt fel egy dán startup céget nemrég.

A Spektral arra specializálódott, hogy szoftveresen könnyedén különválassza egy képről az embereket és a hátteret. A Fortune adott hírt arról, hogy még tavaly decemberben, mintegy 30 millió dollárt adott a cupertinoi vállalat a Spektralért, bár még nem fejeződött be a felvásárlás teljesen.

A szoftver érdekessége, hogy egyetlen fő iránya valóban van, a fotósok számára a képről a személyt egyszerűen, mintha csak egy zöld háttér előtt lenne, könnyedén kivágja, majd másik háttér elé helyezi. A technika neve cutouts, ezzel együtt rögtön egy felhő szolgáltatást is készítettek mellé CloudCutout néven, ráadásul ezt akár videóban is meg tudja tenni a szoftver. A megoldás egyszerű, gyors és a gép tanításnak köszönhetően nincs szükség különleges háttérre egyáltalán.

Bár jelenleg sem az Apple, sem a Spektral nem erősítette meg a felvásárlás tényét, ez utóbbi alapítója és elnöke, Toke Jansen jelenleg a LinkedIn szerint az Apple-nél tölt be vezető állást. Nem kell sokat gondolkodni, hogy ez lehet a cég lépése a Portré mód, valamint a Clips alkalmazások kiegészítéséhez a kiterjesztett valóságban.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Ön használ digitális asszisztenst?


Igen, Google Asszisztens-t
Igen, Cortana-t
Igen, Siri-t
Igen, Bixby-t
Igen, Blackberry Assitant-et
Igen, Hound-ot
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei