Apple

Ennyibe kerül az iPhone XS Max az Apple-nek

2018.09.27

Nem meglepő, hogy egyre drágábban készülnek az okostelefonok, így az iPhone XS Max is, ám ezen nyer a legtöbbet a cég.

Az iPhone XS Max alapmodellje 1099 dollárért szerezhető be, a legdrágább pedig 1449 dollárt kóstál, így ezzel a valaha volt legdrágább iPhone lett. A TechInsights összegyűjtötte, mennyibe is kerül az Apple-nek összerakni a telefont.

A 256 gigabájtos modell nagyjából 443 dollárba kerül a cégnek, így 50 dollárral több mint a tavalyi 64 gigabájtos iPhone X. Logikusan a legdrágább a 6.5 colos kijelző, amely 80.5 dollárt kóstál, ezt követ az Apple A12 chip  maga 72 dolláros költségével. A belső tárhely és a burkolat 64, illetve 58 dollárral növeli a bekerülési összeget, a továbbfejlesztett kamera pedig 44 dollárral, érdekes, hogy ez utóbbi pontosan annyi, mint a tavalyi iPhone X-ben is megtalálható szenzor.

Ahhoz, hogy elérjük a 256 gigabájtos iPhone XS Max 1249 dolláros árát, a felsoroltakhoz hozzá kell adni a fejlesztési költségeket, az iOS rendszer átdolgozását és az új hardverhez való optimalizálás sem költségmentes. Az Apple így, hogy 1000 dollár fölé tolta az árakat, a növekvő költségek ellenére is akár 6-800 dollárt nyer minden egyes eladott Apple iPhone XS Max mobilon.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Ön használ digitális asszisztenst?


Igen, Google Asszisztens-t
Igen, Cortana-t
Igen, Siri-t
Igen, Bixby-t
Igen, Blackberry Assitant-et
Igen, Hound-ot
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei