Apple

Eltűntek az iPhone-ok a német üzletekből

2019.01.07

A Qualcommnak köszönhetően pillanatok alatt eltávolították az online és a valódi üzletekből is az iPhone-okat Németországban.

2018 december végén a német bíróság megállapította, hogy az Apple megsértette a chipset készítő Qulacomm szellemi tulajdonát az okostelefonok energia-megtakarítása érdekében, erre válaszul a müncheni kerületi bíróság elrendelte a gyártó számára az Apple iPhone 7, a Plus és az Apple iPhone 8, valamint a Plus modellek azonnali visszahívását a polcokról és a cég német weboldaláról.

Az Apple-nek 15 fizikai üzlete van Németországban, ám külső partnereknél megtalálhatók maradtak a fent említett modellek. A Qualcommnak 1.34 milliárd euró értékű értékpapír kötvényt kellett tennie, ez a hatalmas készpénz bizonyítja, mennyire komolyan veszi a cég az Apple elleni harcot.  

Az Apple és a Qualcomm az egész világon kemény, törvényes csatát vív, bár mind kicsit más, de mind ugyanazon az elgondoláson alapul, miszerint az Apple különböző, egyébként a Qualcomm által kitalált szabadalmakat használ mobiljaiban. Az Apple a Qualcommot vádolja a szabadalmi rendszer visszaélésével. A Qualcomm nemrég nagy győzelmet szerzett Kínában és a német eset is egyelőre az amerikai cég kárára megy.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Önnek mi a legfontosabb tényező telefon vásárlása esetén?


kamera minősége
memória nagysága
telefon mérete
kijelző minősége
meddig bírja az akku
ár - érték
jó márka legyen
egyébKorábbi szavazások eredményei