Tesco Mobile

Egyre többen roamingolnak a Tesconál

2014.10.08

Míg a nagyobb távközlési vállalatok kivárnak, és csak fokozatosan csökkentik uniós roamingdíjaikat, a gyorsabban alkalmazkodó szolgáltatók teret nyerhetnek

Míg a nagyobb távközlési vállalatok kivárnak, és csak fokozatosan csökkentik uniós roamingdíjaikat, a gyorsabban alkalmazkodó szolgáltatók teret nyerhetnek. A Tesco Mobile drasztikus roamingdíj-csökkentő akciójának köszönhetően háromszorosára nőtt a negyedik mobilszolgáltató ügyfeleinek külföldi használata. Közel fél éve szavazta meg az Európai Parlament a többek között a roamingdíjak jövő decemberi megszüntetését célzó jogszabálycsomagot. A fogyasztóknak egyértelműen kedvező a változtatás iránya, azonban a nagy távközlési szolgáltatók csak lassan csökkentik barangolás során alkalmazott percdíjaikat, így az új szabályozástól remélt áttörés az európai távközlési piacon még várat magára.

A Tesco Mobile felismerve a valós fogyasztói igényeket és a piaci növekedés lehetőségét már 2014 közepén úgy döntött, hogy drasztikus lépést tesz a roamingdíjak területén. Ennek megfelelően ez év júliusa óta, mindmáig egyedüliként a magyar piacon, hazai percdíjon kínálja az Európai Unió területéről kezdeményezett (roaming) hívásokat ügyfelei számára. A legkedvezőbb kártyás tarifacsomaggal ez 39 forintos percdíjat eredményez, ami közel 50%-os megtakarítás a nagy mobilszolgáltatók szokásos 74,4 forintos díjával összevetve.

/txt/hirek/kepek/mobile-phone-roaming-char-010_20141008.jpg

A bevezetés óta eltelt három hónap felmérése alapján a külföldi mobilhasználat alapvetően változik a roaming felár eltűnésével: a kedvezőbb percdíj hatására az országhatárok átlépése szimbolikussá válik, azaz a külföldi használat az odahaza megszokott használathoz közelít. A magyarok utazási szokásainak megfelelő módon a legnagyobb forgalmat Németországból, Ausztriából, Romániából és Szlovákiából tapasztalta a Tesco Mobile, és ugyancsak jelentős növekedést mutatott a nyári szezonban az olasz, horvát és görög mobilhálózatok irányából érkező hívásmennyiség is.

A Tesco Mobile-nál rövid idő alatt háromszorosára nőtt a roaming alatti hívásforgalom – a kifejezetten országhatáron túli használatot kereső ügyfelek megjelenése mellett ez a régi ügyfelek felszabadultabb külföldi használatának köszönhető. A pozitív fogadtatásnak köszönhetően a Tesco Mobile továbbra is, legalább 2015. márciusig garantálja kedvezményes percdíjait.Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Egyre terjednek az okosórák! Ön már használ?


Igen
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei