Apple Watch Series 4

EKG itthon, az órádon

2019.03.28

Hazánkban is használható az Apple Watch EKG funkciója végre.

Napjaink okosóra felhasználóinak fele Apple Watch-ot hord a csuklóján. A tavaly megjelent Watch Series 4 az első, amely nem nagyobb kijelzővel vagy koronával hívta fel magára a figyelmet, hanem azzal, hogy képes EKG-ra további extra hardver elemek nélkül. Az óra algoritmusai akkor is figyelmeztetik a felhasználót, ha minimális az eltérés, számos emberéletet mentett már meg a Watch így. Eddig azonban az EKG-t csak az Egyesült Államokban élők használhatták, ennek azonban vége, az európai hatóságok 19 országban engedélyezték, köztük hazánkban is.

A próbához az Apple watchOS 5.2-re van szükség, így érhető el az EKG funkció Ausztriában, Belgiumban, Dániában, Finnországban, Franciaországban, Németországban, Görögországban, itthon, Írországban, Olaszországban, Luxemburgban, Hollandiában, Norvégiában, Portugáliában, Romániában, Spanyolországban, Svájcban, Svédországban és Nagy-Britanniában egyaránt.

Akiknek teljesen új az információ, eláruljuk, az Apple Watch Series 4 belsejében lévő elektródák mérik az elektromos impulzusokat, amiket a szív dobbanás közben kiad. Ehhez a felhasználónak meg kell érintenie a digitális koronát, avagy az óra oldalán lévő forgatható gombot, hogy zárja az áramkört. Mindössze 30 másodperc múlva az EKG alkalmazás kiadja az eredményt. Természetesen az így kapott eredmény nem olyan pontos mint a professzionális eszközökkel végzett kardiogram, de közel áll hozzá.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

új
 APRÓHIRDETÉSEK

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Egyre terjednek az okosórák! Ön már használ?


Igen
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei