OnePlus

Csalt a OnePlus a teszteken?

2017.02.01

A Geekbench és az XDA egybehangzóan azt állítja, hogy a OnePlus és a Meizu is manipulálták a benchmark programok eredményeit.

 

Összesen két készüléknél esett szó csalásról, az egyik a OnePlus 3T, a másik pedig a Meizu PRO 6, mindkettő csúcsmobil a két gyártónál. A telefonok felismerik, amikor benchmark tesztet futtatnak rajta és ilyenkor a jobb eredmény érdekében maximálisra kapcsolják a teljesítményt, tehát máshogy működnek mint egyébként a mindennapokban. Nem ez az első eset, hogy a jobb eredmény érdekében játszanak a teljesítménnyel, 2014-ben a Samsung az Nvidiát vádolta meg ezzel, akkor ők az Nvidia Tegra K1 chipsetre fogták az érdekes különbséget. A gyártó ugyanis sokkal jobbnak szerette volna feltüntetni a konkukrens Samsung Exynos 5433 processzorát, amely a Samsung Galaxy Note 4-ekbe is belekerült. Nem sokkal később a HTC-t is meggyanúsították hasonló manipuláció miatt.

A OnePlus megígérte, hogy eltávolítja azt a trükköt, amivel felpörgetik a processzort a Nougat rendszeren OxygenOS-t használva és eredetileg csak a teljesítményigényes játékokhoz használták volna. Ehhez képest érdekes, hogy kiemelkedően jobban teljesített papíron a épphogycsak erősebb OnePlus 3T mint a OnePlus 3.

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

SZAVAZÁS

Idén nyáron megszűntek a roamingdíjak az EU-n belül. Ön már kipróbálta?


igen, és probléma nélkül működött
igen, de voltak technikai problémáim
NemKorábbi szavazások eredményei