Családbővítés a Sonynál

2018.02.27| Phone Arena

Az Xperia új csúcskészülékei megújult külsővel és még erősebb tudással hódítanak.

A Mobile World Congress 2018 kiállításon bemutatkozott a Sony Xperia XZ2 és a Sony Xperia XZ2 Compact. Hosszú évek óta először nyúlt a gyártó a szögletes Omnibalance dizájnhoz, amely mára valóban idejét múlt lett. Az új megjelenés 2:1 arányú kijelzőt, erősen lecsökkentett keret méretet mutat, valamint a hátlapi panel a korábbi modellektől eltérően nem lapos, hanem hajlított, így vékonyabbnak mutatja a készülékeket.

Mindkét mobil előlapját Gorilla Glass 5 védi a karcoktól, a keret matt fém. Az XZ2 üveg, míg az XZ2 Compact matt műanyag hátlapot kapott. A telefonok IP65/IP68 víz- és porállóságot biztosítanak, valamint hátlapi ujjlenyomat-olvasót, a kamera alatt. A keretet a már említett 2:1 képarány miatt csökkentették le, az extra magas megjelenítők FHD+ felbontást és HDR támogatást kaptak. Az XZ2 5.7, míg a Compact igazán kicsi, 5 colos képernyővel rendelkezik.

A szórakoztatás jegyében megjelent a Dynamic Vibration System, amely az audio kimenetet elemzi játék vagy videó lejátszása közben és enyhe rezgéses visszajelzéssel emeli a felhasználói élményt, ehhez társul a sztereó hangszóró is, a Sony szerint a leghangosabb, S-Force Front Surround modult használta.

A burkolat alatt mindkét telefon esetében a Qualcomm jelenlegi legerősebb, Snapdragon 845 chipsete dolgozik, maximum 2.8 gigahertzes órajellel és Adreno 640 grafikus gyorsító mellett, ez utóbbi harminc százalékkal gyorsabb renderelést és ugyanennyivel növelt energiahatékonyságot jelent. Fontos újítás az X20 LTE modem megjelenése, így a Wi-Fi gyorsaságának növelése mellett húsz százalékkal gyorsabb adatkapcsolat is elérhető támogatott hálózatok esetén.

A Sony Xperia XZ2 és a Compact az első a gyártó kínálatában, amelyek 4K HDR videót tudnak rögzíteni és ezt a szintén HDR támogatást élvező kijelzőn élvezhetik. A Sony megtartotta a 960fps értékű videórögzítést is, ez 1080p felbontásban érhető el a fejlesztésnek köszönhetően.

A Sony Xperia XZ2 Liquid Silver, Liquid Black, Deep Green és Ash Pink színekben lesz elérhető, míg a Sony Xperia XZ2 Comapct White Silver, Black, Moss Green és Coral Pink árnyalatokban választható, a cég az árakat egyelőre nem közölte.

 

 

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei