Bemutatták a Samsung Galaxy S9 és S9+ telefonokat

2018.02.26| Phone Arena

A dél-koreai gyártó bejelentette tegnap este a nagyon várt új Galaxy S modelleket.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Már a tavalyi Samsung Galaxy S8 és S8+ is nagy sikernek örvendett, a ráncfelvarrás pedig úgy tűnik, jól sikerült, hiszen hónapok óta tartja a rajongókat lázban a két S9 érkezése. Az újdonságok közös tulajdonsága az elődökhöz hasonló keretmentes megoldás ezúttal még vékonyabb kávával és az ultramagas, Super AMOLED Infinity Display. A modellfrissítés során ezek és az új helyre került ujjlenyomat-olvasó az igazi módosítás.

A Galaxy S9 és 9+ esetében főként a keret alsó része lett keskenyebb, ez tűnik fel először, miközben az ujjlenyomat-szkenner a hátlapon a kamera alá költözött, így biztosítva kényelmesebb fogást és jobb használhatóságot, akár jobb, akár balkezes a felhasználó. A hajlított kijelzőknek köszönhetően az oldalsó keret itt sem látható egyáltalán, ezt a hajlítást az üveg hátlapon ismétlik, amiben kissé eltérnek a Galaxy S8-aktól az a sarkok kevésbé lekerekített kialakítása.

A Samsung Galaxy S9 5.8, míg az S9+ 6.2 colos kijelzővel rendelkezik, pontosan az S8-akkal megegyezően. Ugyanúgy vibráló, élénk színek, HDR-ready jellemzi őket, valamint 1440×2960 pixel felbontás. A Samsung az újdonságok esetében azonban egy újfajta bevonatot használt az előlapon a kijelzők védelmére, állításuk szerint még dinamikusabb a szemnek a látvány.

Ami a belső értékeket illeti, mindkét telefon a jelenlegi csúcs, nyolcmagos Snapdragon 845, illetve piacfüggően az Exynos 9810, 10 nm-es chipsettel felszerelt, ehhez az S9 esetében 4, míg az S9+-nál 6 gigabájt RAM-ot társítottak. Tárhelyből 64/128/256 gigabájt érhető el, régiófüggő az értékesítés, a microSD bővíthetőség megmaradt, akár 400 gigabájtos kártyát is elfogadnak. Itthon is elérhető lesz a dual SIM-es változat, ez esetben a bővíthetőség opcionális a hibrid tálca miatt.

Nem hagyták el a 3.5 mm-es jack portot és mindkét telefon IP68 víz- és porálló védelemmel biztosított. Némi meglepetésre a gyártó nem újított az akkumulátorok esetében, meghagyta a 3000 és a 3500 mAh kapacitású telepeket tavalyról, ahogy elérhető a vezetékmentes és a Quick Charge 2.0 gyorstöltés is. A pulzusmérőt továbbfejlesztette a csapat, így még pontosabb lett és továbbra is a hátlapi kamera mellett található az érzékelő.

Jó hír, hogy hosszú évek után végre sztereó hangszórókat kaptak a Samsung csúcsmobiljai, a megoldás egyszerű, az előlapi felső hangszóró lett a második, ez és az alsó, az USB C port mellett található is Harman márkájú (ha már egyszer felvásárolta a Samsung őket). A cég szerint 1.4-szer hangosabb így a rendszer, mint az S8 esetében volt. Az S9-ekhez is ugyanúgy AKG fülhallgató jár a gyári dobozban, mint az elődöknél, extraként Dolby Atmos térhangzás támogatással.

A csúcsok legnagyobb újítása az új, 12 megapixeles kamera, a super slo-mo videórögzítés bevezetése, valamint az S9+-nál az ugyanilyen felbontású dual kamerarendszer megjelenése veszteségmentes optikai zoommal és jobb portréval (ez utóbbi fix f/2.4 szenzorral rendelkezik). A legütősebb funkció azonban talán a változtatható rekesznyílás, ahol f/1.5 és f/2.4 között módosítható az érték, így gyengébb fényviszonyok között is kiváló képek készíthetők, hiszen több fényt tud beengedni a lencse.

Bemutatták a Samsung Galaxy S9 és S9+ telefonokat

Felmerülhet a kérdés, hogy miért nem döntött a cég a fix f/1.5 nyílás mellett. Jó oka volt rá. Jól átható, hogy a rekesznyílás megnöveli az egész kép élességét, ami a nappali felvételeknél jó pont, viszont ha a környezet nem jól megvilágított, úgy a kamera az ISO és a zársebességre támaszkodva dönt az expozícióról. A változtatható értéknek köszönhetően azonban jelenettől függően érhető el kevés fény melletti éles kép.

A sokat pletykált super slo-mo videó is megérkezett, 960fps értékű mozgóképek rögzíthetők, a felbontás ez esetben viszont csak 720p lehet. Super slo-mo esetén egy másodpercnyi videóhoz hat másodperc felvett valós időre van szükség. Az automatikus mozgásérzékelés jól működik – jobban, mint a Sony Xperia XZ esetében –, ráadásul utólag, a galériából is lehetőség van megadni a videó fókuszpontját. Emellett a slo-mo videók gifként megoszthatók egyszerűen.

Az előlapi kamerákhoz – amely maradt a tavalyi, 8 megapixeles, f1.7 értékű –  tartozik a Galaxy S9 és S9+ új funkciója, a Samsung által AR Emojinak nevezett cukiság, amely nem más, mint 3D avatar a felhasználóról. Elég egy szelfit lőni és máris készíthető az avatar. Igazán menő, hogy ha egyszer beállított avatart talál a telefon, automatikusan hozzáférhetővé teszi őket a billentyűzeten is, így bármilyen üzenetküldő alkalmazásban elküldhetők a matricák.

A Samsung Galaxy S9 és S9+ egyaránt Android 8.0 Oreo-val érkezik, ezen a Samsung Experience 9.0 UX kezelőfelület fut. Ebben új funkció az Intelligent Scan, amely kombinálja az írisz- és az arcfelismerést a gyorsabb feloldás érdekében, valamint a Samsung Pay azonosításhoz is segítséget nyújt. A Dedikált Ujjlenyomat lehetővé teszi a Titkos Mappák egy bizonyos ujjal történő hozzáférését.

Természetesen a Bixby asszisztens is megmaradt, dedikált gombja a hangerőgombok alatt található a bal oldalon. Több országban már március 16-án megvásárolható lesz a két újdonság Midnight Black, Titanium Grey, Coral Blue és Lilac Purple színekben (itthon a szürke nem kerül forgalomba). Hazánkban a hivatalos fogyasztói ár 280 és 310 ezer forint, már most előrendelhető a nagykereskedőknél, a Samsung még okostelefon beszámítással és extra 30 ezer forint kedvezménnyel is csábítja a rajongókat a cserére.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Fotón a Galaxy S9 és S9+

Fotón a Galaxy S9 és S9+

2018.01.29
| Android Police
A február végi hivatalos bejelentés előtt végre először láthatunk fotókat az idei és várományosairól.
Samsung Galaxy S9: kilenc új funkcióval

Samsung Galaxy S9: kilenc új funkcióval

2017.10.25
| Phone Arena
Egyre gyűlnek az állítólag jövő év elején érkező Samsung Galaxy S9 modellről a hírek.
Samsung Galaxy S10: hangszóró nélkül

Samsung Galaxy S10: hangszóró nélkül

2018.06.13
| Phone Arena
A Samsung Galaxy évfordulós kiadású mobiljából hiányozhat a hangszóró.
S8 vs S9: fotó összehasonlítás

S8 vs S9: fotó összehasonlítás

2018.02.14
| Phone Arena
Bár még meg sem jelent a Samsung Galaxy S9, máris mutathatunk egy részletet a kamera tudásából.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei